1. yle.fi
  2. Uutiset

Pieksämäki ei maksa – huoltaja vaati kaupungilta tuhatta euroa sisäilmasta sairastuneen lapsensa hoitokuluihin

Huoltaja katsoo lapsensa sairastumisen johtuvan entisen Meriluodon koulukiinteistön sisäilmasta ja vaati kaupungilta korvauksia poliklinikkakäynneistä ja lääkekuluista.

sisäilma
Näkymä Pieksämäen vesitornista

Pieksämäki ei maksa korvauksia huoltajalle, joka vaati kaupungilta hyvitystä lapsensa sairastumisesta. Huoltaja katsoo lapsensa sairastumisen johtuvan entisen Meriluodon koulukiinteistön sisäilmasta.

Huoltajan vaatima summa oli noin tuhat euroa. Korvausvaatimuksensa tueksi huoltaja on toimittanut poliklinikkamaksujen ja lääkeostojen kuitteja koulutoimistoon.

Koulutuslautakunta päätti eilisiltana, ettei kaupunki maksa korvauksia. Tämä oli myös opetusjohtaja Timo Tarkiaisen ehdotus lautakunnan päätökseksi.

– On vaikeaa osoittaa syy-yhteys, että suoranaisesti jonkun rakennuksen sisäilmasta johtuisi sairastuminen. Samoin pitää todeta, että nämä ovat hyvin yksilökohtaisia asioita. Toiset sairastuvat helpommin tai saavat oireita, toiset eivät ihan niin helposti, toteaa Tarkiainen.

Meriluodon koulukiinteistö määrättiin viime vuonna suurelta osiin käyttökieltoon sisäilmaongelmien takia.

Kuntaliitossa ei ole kerätty tietoa, miten monelle kunnalle on tullut viime vuosina korvausvaateita koulujen sisäilmaongelmien aiheuttamien oireiden takia.

– Kuntaliittoon ei ole tullut liiemmin yhteydenottoja tällaisissa tapauksissa, toteaa ympäristöterveydenhuollon erityisasiantuntija Tarja Hartikainen Kuntaliitosta.

Lue seuraavaksi