Muovitehdaspalon naapuri: "Ei pelottanut, mutta isot kipinät huolettivat"

Pomarkun muovitehtaan alueella syttyneen tulipalon syystä ei ole vielä tietoa. Viimeisiä kytöjä sammutettiin yöllä.

Pomarkku
Palomiehiä. Taustalla liekkejä ja savua.
Jari Pelkonen / Pori

Pomarkussa muovitehtaan alueella roihunneen tulipalon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisi tutkii asiaa. Torstaina illansuussa havaittu palo saatiin aamuyöllä sammutettua, mutta jälkivartiointia jatkettiin vielä perjantaina aamulla.

– Yön aikana on sammutettu viimeisiä kytöjä. Aamun valjettua tilanne arvioidaan uudelleen, kertoi päivystävä palomestari Juuso Suonpää.

Aamulla palopaikalla rikottiin kaivurilla palaneita muovipaaleja. Paalit pitää Suomen Käyttömuovi Oy:n mukaan rikkoa, koska palo saattaa kyteä niiden sisällä. Itse tehdasrakennus ei kärsinyt palossa, ja tuotanto jatkuu palosta huolimatta aamulla normaalisti.

"Onneksi oli tuuleton ilta"

Suomen Käyttömuovin varastorakennus ja rakennuksen ulkopuolella olevat muovipaalit paloivat erittäin voimakkaasti. Palosta aiheutui sankkaa savua, mutta pelastuslaitoksen mukaan se nousi korkealle ilmaan vähentäen lähialueen vaaraa.

Palo uhkasi levitä läheiseen metsään, ja pelastuslaitos valmistautui evakuoimaan metsän takana olevia taloja.

Palomiehiä oli niin paljon, joten koimme olevamme turvassa.

Susanna Syvänne

Susanna Syvänne asuu aivan Suomen Käyttömuovin naapurissa. Hän havahtui paloon, kun paloautoja meni solkenaan kodin ohi. Vaikka isot liekit löivät liki, ei hän varsinaisesti kerro pelänneensä.

– Palomiehiä oli paljon, joten koimme olevamme turvassa. Tosin isot kipinät huolettivat. Lapset kyllä jännittivät: heitä oli vaikea saada nukkumaan.

Syvänteen mukaan hän ei haistanut mitään käryä, vaan savu meni heidän kotinsa yli.

– Onneksi oli tuuleton ilta.

Suomen Käyttömuovi Oy valmistaa teollisuudelle jätemuovia uudelleen käytettävään muotoon.