SDP:n Tuula Haatainen ja Eero Heinäluoma puntaroivat lähtemistä Helsingin pormestarikilpaan

SDP ei ole toistaiseksi kertonut yhtään varmaa pormestariehdokkaaksi haluavaa. Kuntavaaliehdokkuudet tulee ilmoittaa helmikuun loppuun mennessä.

kuntavaalit
Tuula Haatainen
Yle

Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen harkitsee asettumista SDP:n pormestariehdokkaaksi. Haatainen ei ole ollut kaupunginvaltuustossa kahdeksaan vuoteen, mutta on nyt ehdokkaana tulevissa kuntavaaleissa.

– Helsinki on kotikaupunkini ja haluan työskennellä sen hyväksi. Pormestariehdokkaaksi minua on pyydetty monelta eri taholta. Lopullinen ehdokkuus selviää vasta helmikuussa ja sen päätöksen tekevät Helsingin sosiaalidemokraatit, Haatainen sanoo Yle Huvudstadsregionelle.

Haatainen on toiminut aiemmin muun muassa Kuntaliiton varatoimitusjohtajana ja Helsingin apulaiskaupunginjohtajana sekä sosiaali- ja terveysministerinä ja opetusministerinä.

Myös SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma sanoo pohtivansa ehdokkuutta ja ilmoittaa ratkaisustaan parin viikon sisällä. Heinäluoma on toiminut valtiovarainministerinä, eduskunnan puhemiehenä ja SDP:n puheenjohtajana.

SDP ei ole toistaiseksi kertonut yhtään varmaa pormestariehdokkaaksi haluavaa. SDP on Helsingin kolmanneksi suurin puolue kaupunginvaltuustossa.

Vihreistä pormestariehdokkuudesta kisaavat kaupunginjohtajat Anni Sinnemäki ja Pekka Sauri. Kokoomuksesta esillä on ollut vahvasti Jan Vapaavuoren nimi, mutta hän ei toistaiseksi ole vielä vahvistanut halukkuuttaan.

Vasemmistoliitosta pormestariehdokkaaksi on puolestaan ilmoittautunut Paavo Arhinmäki ja perussuomalaisten ehdokas on Mika Raatikainen.

Pormestari ja neljä apulaispormestaria valitaan uusien valtuutettujen joukosta kevään kuntavaalien jälkeen.