Rentoutusvideoista kasvanut iso ilmiö – ASMR kerää miljoonia katselukertoja

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut ASMR-artisti Matilda Koiviston mukaan katsojat hakevat aistielämyksistä apua muun muassa unettomuuteen.

rentoutus
Asmr-artisti Matilda Koivisto kuiskailee studiossa.
ASMR-kuiskailuvideot kasvattavat suosiotaan, sillä monet ihmiset kokevat saavansa videoista apuan muun muassa uniongelmiin tai rentoutumiseen. Maailmalla kuiskailuvideot ovat huippusuosittuja, ja Suomessakin niiden suosio on kasvanut. ASMR-videoista kertoi aamu-tv:ssä ASMR-artisti Matilda Koivisto.

Yksi netin nousevista ilmiöistä on ASMR- eli rentoutusvideot. Parhaimmilla videoilla on YouTube-palvelussa 17,4 miljoonaa katselukertaa, eivätkä suomalaiset ole jääneet paitsioon tästä ilmiöstä.

ASMR-artisti Matilda Koiviston mukaan jopa kolmasosa alan artisteista on suomalaisia. Ylen aamu-tv:ssä vierailleella Koivistolla on lähes 20 000 seuraajaa ja hänen suosituinta videotaan on katsottu 275 000 kertaa.

– ASMR on todella miellyttävä ja kihelmöivä tunne, joka tulee kun kuuntelee rentouttavia ääniä kuten kuiskuttelua tai naputtelua.

ASMR-lyhenne tulee sanoista Autonomous Sensory Meridian Response. Käytännössä sillä tarkoitetaan rentoutustekniikkaa, jossa käytetään hyödyksi kuulo-, näkö- ja tuntoaisteja.

Rauhallisilla äänillä pyritään rahoittamaan kuulijoita ja monet hakevat Koiviston mukaan ASMR-videoista apua unettomuuteen.