Lakeuden aamunkoi nousee – Itikanmäen kävelysillasta on tulossa Seinäjoen uusin maamerkki

Etelä-Pohjanmaan vilkkaimmin liikennöidyn risteyksen yli rakentuu näyttävä kävelysilta. Siltaa tukeva kaari ei tule keskelle, vaan kurvin muotoisen siltarakenteen toiselle puolelle.

Seinäjoki
Itikanmäeltä Seinäjoen keskustaan kulkeva kävelysilta valmistuu keskikesällä. Kuva rakennustyömaalta tammikuussa 2017.
Itikanmäeltä Seinäjoen keskustaan kulkeva kävelysilta valmistuu keskikesällä. Kuva rakennustyömaalta tammikuussa 2017.Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoella on rakenteilla kaupungin uusin maamerkki, kävelysilta. Se tulee Itikan risteykseen ylittäen valtatie 67. Kurvin muotoisena kulkevan sillan toiselle sivustalle tulee iso ja näyttävä kaari, josta lähtevät vetotangot sillan kaiteisiin.

Kävely- ja pyöräilysilta kulkee Etelä-Pohjanmaan autoliikenteen vilkkaimman risteyksen yläpuolella. Se näkyy kauas niin Ilmajoen kuin Lapuan suunnastakin ajaessa.

Valmistuttuaan silta loistaa varsinkin iltavalaistuksessa.

– Kaiteisiin tulevat led-valot ja vetotankoihin led-heittimet. Ne valaisevat komeaa kaarta ja tukirakenteita, kuvaa Seinäjoen kaupungin vt. katurakennuspäällikkö Joni Ulvila.

Havainnekuva Risto Korven suunnittelemasta Seinäjoen Itikanmäen kävelysillasta.
Havainnekuva Risto Korven suunnittelemasta Seinäjoen Itikanmäen kävelysillasta.Risto Korpi

Silta yhdistää Itikanmäelle rakentuvan noin 1500 asukkaan kerrostaloalueen kaupungin keskustaan.

Itikan risteyksen kävely- ja pyöräilysilta on nimeltään Lakeuden Aamunkoi ja sen on suunnitellut Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtiopiskelija Risto Korpi. Sillan on tarkoitus valmistua keskikesällä ja sen kustannusarvio nousee noin 1,5 milj. euroon.