Finavia uudistaa kesällä Oulun lentoasemaa – lentoliikenne operoidaan Kemi-Torniosta

Oulun lentoliikennealueiden peruskorjaus on Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017. Remontin ajan Oulun lentoliikenne operoidaan Kemi-Tornion lentoasemalta.

lentokentät
Kemi-Tornion lentokenttä
Minna Aula / Yle

Finavia uudistaa Oulun lentoaseman lentoliikennealueet 13 miljoonan euron investoinnilla. Finavia haluaa panostaa lentoliikenteen turvallisuuteen ja Oulun seudun elinkeinoelämän sekä matkailun toimintaedellytyksiin. Oulun lentoliikenne operoidaan remontin ajan Kemi-Tornion lentoasemalta.

Oulun kentän remontti ajoittuu kesäaikaan, jolloin liikenne on vähäisempää. Remontin aikana Oulusta operoivat lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian siirtävät lentoja Kemi-Tornion lentoasemalle supistetuin aikatauluin.

Oulusta Kemiin siirrettyjen lentojen matkustajille on tarjolla bussikuljetus Oulusta Kemiin ja takaisin. Finaviasta kerrotaan, että kuljetusten aikataulut ja reitit päivitetään Finavian internet-sivulle lähempänä kesää aikataulujen varmistuttua.

Finavian tiedotteessa kerrotaan, että peruskorjaustyöt on suunniteltu tehtäväksi kolmessa vaiheessa niin, että kiitotie on kokonaan suljettu lentoliikenteeltä 26.6.–31.7.2017. Rajoitetun aukiolon vaiheessa (2.5.–28.5. ja 31.7.–13.8.) rajoituksia on erityisesti yöliikenteessä. Yöliikenteen rajoittaminen mahdollistaa sen, että kiitotie on mahdollisimman lyhyen aikaa täysin suljettu, todetaan Finaviasta.

Kemi-Tornion lentoasema Finavia
Oulun lentoliikenne operoidaan remontin ajan Kemi-Tornion lentoasemalta.Minna Aula / Yle

Ouluun tehty investointeja 30 miljoonalla

Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema. Se saavutti viime vuonna miljoonan matkustajan rajan.

Oulun lentoliikennealueiden peruskorjauksesta tulee Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017. Remontti työllistää alueella kesän aikana satoja ihmisiä.

– Oulussa matkustajamäärät ovat kasvaneet positiivisesti. Kuukauden mittainen kiitotien sulkeminen tulee valitettavasti vaikuttamaan matkustajien matkustusmukavuuteen sekä monen toimijan kaupallisten palveluiden tulokseen, mutta tavoitteenamme on varmistaa liikenteen turvallisuus ja sujuvuus sekä lentoaseman kyky vastata tulevaisuudessa lentoliikenteen kasvavaan kysyntään, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lentoasema remontin jälkeen huippukunnossa

Ensi kesän uudistustöissä lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Uutta asfalttia peruskorjattavalle alueelle levitetään 360 000 neliötä.

Samalla kiitotien ja rullausteiden valaistusjärjestelmä uusitaan sekä kiitotien päissä olevia rullausteitä parannetaan laajarunkokoneille paremmin sopiviksi. Edellisen kerran Oulussa liikennealueet remontoitiin vuonna 2001-2002.

– Remontilla tulee olemaan vaikutuksia matkustajaliikenteeseen Oulusta, mutta teemme kaikkemme remontin vaikutusten minimoimiseksi toteuttamalla sitä vaiheittain. Oulun lentoasema oln remontin jälkeen historiallisen hyvässä kunnossa ja entistä toimivampi palvelemaan lentoyhtiöitä ja matkustajia, sanoo lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen Finaviasta.