Nilsiän ja Tahkon yrittäjät ehdottavat Kuopiolle yhteistyötä Juice-elokuvan tukemiseksi

Yrittäjät esittävät, että Kuopion kaupunki tukisi elokuvaa samalla summalla, kuin minkä yrittäjät saavat keskuudestaan kerättyä.

Juice Leskinen
Juice Leskinen laulaa keikalla
Mika Kanerva / Yle

Kuopion kaupunki harkitsee jälleen tukea juankoskelaislähtöisestä muusikko Juice Leskisestä kertovalle elokuvalle. Nilsiän ja Tahkon alueen yrittäjät esittävät kaupungille, että se rahoittaisi elokuvan tuotantoa samalla summalla, kuin minkä yrittäjät saavat keskuudestaan kerättyä. Yrittäjien mukaan heillä on lupaukset yhteensä noin 30 000 euron tukirahasta.

Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyisi yrittäjien esityksen niin, että kaupunki tukee elokuvan tuotantoa tämän vuoden aikana 30 000 eurolla. Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään, että se valtuuttaa markkinointijohtaja Kirsi Soinisen neuvottelemaan ja tekemään tarvittavat sopimukset esityksen tehneiden yrittäjien ja Yellow Film & TV Oy:n kanssa.

Kuopion kaupungin vuoden 2017 tapahtumatukiin kohdennetussa määrärahassa on 30 000 euron varaus yhteistyöhön Yellow Film & TV Oy:n kanssa Juice-elokuvan tuotanto- ja markkinointiyhteistyöhön.

Kuopion kaupunki hylkäsi aiemmin esityksen elokuvan tukemisesta.

Kuopion seudulla ja Tampereella kuvattavaksi suunnitellun elokuvan on tarkoitus valmistua ensi vuoden aikana. Mikäli elokuvan rahoitus järjestyy, sen kuvauksien olisi määrä alkaa loppukeväästä.