Orpo toistaa: VM ei ollut virallisesti mukana liikenneuudistuksen valmistelussa

Valtiovarainministeri ei halua jatkaa keskustelua liikenneverkkoselvityksen vaiheista.

valtiovarainministeriö
Petteri Orpo
Petteri OrpoSeppo Samuli / Lehtikuva

BRYSSEL Valtiovarainministeriö ei ollut virallisesti mukana liikenneverkkouudistuksen valmistelussa, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.). Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti torstai-iltana, että selvitystä oli tekemässä kahdeksan valtiovarainministeriön virkamiestä, ja että LVM oli ollut tietoinen autoveron poistamisen aiheuttamasta markkinahäiriön riskistä.

EU:n valtiovarainministerien kokouksessa aamupäivän viettänyt Orpo sanoi, ettei ole lukenut LVM:n tiedotetta, eikä halua enää käsitellä asiaa. Hän kuitenkin toisti aiemman kantansa:

– Valtiovarainministeriö ei ole ollut normaalien hallintokäytäntöjen mukaisesti virallisesti mukana näissä, ja siten ei ole myöskään kommentoinut virallisesti loppuraporttia, Orpo sanoi.

Orpo vaikutti tuskastuneen keskusteluun, joka lähti liikkeelle liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) teettämästä liikenneverkkoyhtiön selvityksestä ja hankkeen kaatumisesta maanantaina.

– En halua tätä asiaa enää jauhaa enkä pöyhiä, koska se ei etene siitä yhtikäs mihinkään, Orpo sanoi.

Hänen mukaansa nyt pitäisi keskittyä itse asiaan eli teiden korjausvelan ja liikenneinfrastruktuurin investointien ratkaisemiseen.

– Tämä riittää tästä aiheesta, Orpo sanoi.