Poliisi tutkii suurpalon syttymissyytä – jääpeite suojasi Pomarkunjokea muoviroskalta

Poliisi ei kommentoi arvioita, joiden mukaan suurpalo olisi saatettu sytyttää tahallaan.

tulipalot
korkeat liekit yössä ja muutama palomies
Jari Pelkonen / Yle

Pomarkussa Satakunnassa torstai-iltana sattuneen suurpalon vaikutukset luontoon näyttävät jäävän suhteellisen vähäisiksi.

Ely-keskuksen mukaan palossa oli suuria riskejä, koska tuli tuhosi suuren määrän muovia. Myös sammutusvettä ja -vaahtoa käytettiin runsaasti.

Pomarkunjoki oli onneksi jäässä, joten jokeen ei päätynyt muovijätettä. Joesta otetaan vesinäytteitä vaikutusten arvioimiseksi.

Syttymissyy vielä auki

Tulipalon syttymissyy on vielä epäselvä. Poliisi on aloittanut palon tutkimukset yhdessä pelastuslaitoksen ja onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.

Tutkinnanjohtaja Markus Laineen mukaan teknisen tutkinnan tuloksia saadaan alkuviikolla. Laine ei kommentoi arvioita, joiden mukaan palo olisi saatettu sytyttää tahallaan.

Poliisi pyytää havaintoja Suomen Käyttömuovi Oy:n tehdasalueella tai sen välittömässä läheisyydessä ennen tulipalon syttymistä liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista.

Hankala palo

Tulipalon sammutustyö oli hankalaa. Käyttömuovin varastorakennus ja rakennuksen ulkopuolella olevat muovipaalit paloivat voimakkaasti ja synnyttivät runsaasti savua. Pomarkun keskustaan annettiin vaaratiedote.

Sammutustöissä loukkaantui kolme sammutusmiestä.