Hyppää sisältöön

Poliisin tilastot: Ulkomaalaisten epäillyissä seksuaalirikoksissa merkittävä kasvu

Viime vuonna ilmoitettiin kaiken kaikkiaan 3 369 epäiltyä seksuaalirikosta. Määrä kasvoi sadoilla vuodesta 2015.

Kuva: AOP

Seksuaalirikoksesta epäilty oli poliisin tiedossa 2 395 tapauksessa. Ulkomaan kansalaisten osuus näistä epäillyistä oli 29 prosenttia eli heitä oli 692. Toissavuonna ulkomaalaisten osuus oli 18,5 prosenttia.

Raiskaukset lisääntyivät 11 prosenttia. Viime vuonna epäilyjä oli 1 171, kun edellisvuonna määrä oli 1 054. Raiskauksista ulkomaalaisten epäiltyjen osuus oli 34,5 prosenttia. Osuus lasketaan rikoksista, joissa epäilty on poliisin tiedossa.

Epäillyt seksuaaliset ahdistelut lähes tuplaantuivat. Toissavuonna epäiltyjä seksuaalisia ahdisteluja oli 284, kun viime vuonna niitä oli  532. Myös epäilyt lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä lisääntyivät yli kymmenen prosenttia.

Poliisi julkaisi myös erikseen tietoja rikoksista, joissa epäiltynä oli turvapaikanhakija. Viime vuonna poliisille ilmoitetttiin 807 433 rikosta. Näissä tapauksissa turvapaikanhakija oli epäiltyinä 2 664 kertaa. Rikoksen uhreina turvapaikanhakijat olivat 1 889 kertaa.

Uhreina turvapaikanhakijat olivat muun muassa pahoinpitelyissä, laittomissa uhkauksissa, lievissä pahoinpitelyissä, varkauksissa ja näpistelyissä. Rikoksesta heitä epäiltiin useimmiten pahoinpitelyissä, näpistyksissä, lievissä pahoinpitelyissä, laittomissa uhkauksissa, varkauksissa ja laittoman maahantulon järjestämisessä.

Tutustu poliisin tilastoihin epäillyistä rikoksista poliisin tiedotteista (siirryt toiseen palveluun). Poliisin julkaisemat luvut löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).