1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion Tammimarkkinat saivat kansan liikkeelle – ja tietysti myös kalakukon leipojat

Tammimarkkinoiden viime vuosia suurempi yleisö kertoo, että ajankohdan muutokseen ollaan tyytyväisiä. Markkinoilla kisattiin jälleen myös vuoden parhaan kalakukkoleipurin SM-tittelistä.

Kuopio
Kuopion Tammimarkkinoilla kisattiin kalakukon leivonnassa.
Vicente Serra

Kuopion torilla järjestettävät Tammimarkkinat vetivät liikkeelle perjantaina huomattavasti suuremman määrän ihmisiä kuin viime vuosina, arvioi torivalvoja Kari Laitinen. Myös myyjiä on ollut paljon.

Laitisen mukaan yleisömäärä kuvastaa sitä, että ajankohdan muutos toimii. Aiemmin Tammimarkkinat pidettiin keskiviikkona ja torstaina, tänä vuonna ne siirrettiin perjantaiksi ja lauantaiksi.

– Joidenkin arvioiden mukaan nyt lähennellään jo niitä yleisöjä, joita kerättiin ennen toriremonttia, Laitinen kertoo.

Kalakukon leivonnan mestaruuskisat oli tänä vuonna jaettu kolmeen sarjaan: ammattilaissarjaan, kotileipurisarjaan ja Juhlakukko-innovaatiosarjaan.

Ammattilaissarjan voitti Kalakukkoleipomo Hanna Partasen ahvenkukko ja toiseksi tuli Kalakukkoleipomo Irene Partasen ”Kunkku-Lohikukon”. Kolmanneksi sijoittui Kuopion Kalatuote Oy:n muikkukukko.

Kotileipuri-sarjan voitti tänä vuonna Kirsti Rytkönen ahvenkukolla. Toiseksi tuli Elsa Jalkalan ahvenkukko.

Juhlakukko -innovaatiosarjaan osallistui neljä kilpakukkoa, joista voiton vei kuitenkin perinteisen mallinen, siikajärveläisen Arja Mustonen-Rautiaisen valmistama savuhaukikukko.

Lue seuraavaksi