1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berliinin pormestari Trumpille: Älä rakenna muuria

Pormestari Michael Müllerin mukaan berliiniläiset, jos ketkä, tietävät parhaiten muurin aiheuttamat kärsimykset ja tuskan.

Ulkomaat
Berliinin pormestari Michael Müller
Berliinin pormestari Michael MüllerEPA / MAURIZIO Gambarini

Berliinin pormestari Michael Müller kehottaa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia luopumaan aikeistaan rakentaa muuri Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle.

Berliinin pormestari sanoi perjantaina berliiniläisten tietävän parhaiten, kuinka paljon kärsimystä sementistä, piikkilangasta ja betonista tehty muuri aiheuttaa. Müllerin mukaan berliiniläiset eivät voi unohtaa kokemuksiaan ja historiallista taustaansa.

Pormestari painottaa, että berliiniläiset surevat, jos amerikkalaiset hylkäävät vapauden arvona, jonka he aikoinaan toivat myös Berliiniin. Müller viittasi Yhdysvaltain entiseen presidenttiin Ronald Reaganiin, joka antoi aikanaan vetoomuksen repiä muuri alas.

Berliini jaettiin muurilla vuodesta 1961 vuoteen 1989. Sosialistinen Saksan demokraattinen tasavalta DDR rakensi muurin, joka jakoi Berliinin kahteen osaan Itä- ja Länsi-Berliiniin. Muurin tarkoituksena oli estää kansalaisten pakeneminen länteen.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lähde: AP

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi