Komissaari: EU:n on tehtävä enemmän maahanmuuttajalasten hyväksi

EU-komissaari Dimitris Avramopoulos on huolestunut yksin muuttaneiden lasten kohtalosta. Hän varoittaa ihmiskauppiaista ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

maahanmuuttajat
EU:n maahanmuutto- ja sisäasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos
EU:n maahanmuutto- ja sisäasioista vastaava komissaari Dimitris AvramopoulosEPA / OLIVIER Hoslet

EU-komissaari Dimitris Avramopoulos kehottaa EU-maita tekemään enemmän ilman huoltajaa tulevien maahanmuuttajalasten hyväksi. EU:n maahanmuutto- ja sisäasioista vastaava komissaari varoitti ihmiskaupasta ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Monet lapset ovat joutuneet salakuljettajien ja ihmiskauppiaiden käsiin. Monia heistä on käytetty seksuaalisesti hyväksi. Jos emme onnistu tehtävässämme, nämä lapset ovat kotikaupunkiemme kaduilla, hän sanoi.

Avramopoulos painotti, että EU-maiden on kannettava vastuunsa Syyrian sotaa ja muualtakin kriisialueilta pakenevien pakolaisten ja siirtolaisten auttamiseksi.

– Osa poliitikoista on hyviä puhumaan, mutta huonoja hoitamaan asioita, hän sanoi konferenssissa Maltalla, jossa EU:n sisäministerit puivat muuttoliikkeen aiheuttamaa kriisiä.

Asenne maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kohtaan on koventunut EU-maissa, kun maahanmuuttoa vastustavat poliittiset puolueet ja liikkeet ovat kasvaneet.

– Yleinen mielipide ei kannata maahanmuuttoa, sanoi puolestaan Belgian lastensuojelujärjestön toiminnanjohtaja Heidi de Pauw kongressissa. Järjestö avustaa erityisesti hylättyjä ja hyväksikäytettyjä lapsia.

Euroopan poliisivirasto Europol aiheutti kohua vuosi sitten, kun se ilmoitti 10 000 maahanmuuttajalapsen kadonneen. Europol varoitti heidän mahdollisesti joutuneen ihmiskauppiaiden kohteeksi, jotka alistavat lapset työvoimaksi rikollisuuteen ja seksityöhön.

EU:n mukaan noin 90 000 lasta tuli ilman huoltajaa Eurooppaan vuonna 2015.

Lähde: AFP

Lähteet: AFP