1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pakolaiset

Ranskan ja Saksan ministerit torjuvat Trumpin maahantulopäätöksen

Ranskan ja Saksan ulkoministerit pitävät Yhdysvaltain presidentin päätöstä rajoittaa muslimien maahantuloa huolestuttavana.

pakolaiset
Turvapaikanhakijoita Serbian ja Kroatian rajalla.
Lähi-idästä lähtöisin olevat turvapaikanhakijat pyrkivät marraskuussa Serbiasta Kroatiaan kävellen.Koca Sulejmanovic / EPA

Ranskan ja Saksan ulkoministerit sanovat, että Yhdysvaltain presidentin keinot rajoittaa siirtolaisten tuloa muslimimaista ovat huolestuttavia.

– On velvollisuutemme toivottaa sotaa pakenevat pakolaiset tervetulleeksi, sanoo Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti eilen perjantaina rajoittavansa syyrialaisten ja kuuden muun muslimienemmistöisen maan kansalaisten maahantuloa. Valkoisen talon mukaan muut maat ovat Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan ja Jemen.

Trumpin tavoitteena on estää islamiradikaalien maahantulo Yhdysvaltoihin. Hän myös kielsi pakolaisten vastaanottamisen Yhdysvaltoihin neljäksi kuukaudeksi.

Ranskan ulkoministerin tavannut Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel sanoo, että länsimaat ovat yhtä mieltä siitä, että hädänalaisia ihmisiä on autettava.

– Tämä on tehtävä selväksi myös Yhdysvalloille, ulkoministeri Gabriel muistuttaa.

Ranskan ja Saksan ulkoministerit keskustelivat Pariisissa. He aikovat neuvotella Trumpin määräyksestä Yhdysvaltain uuden ulkoministerin kanssa, kunhan Trumpin ehdokkaan, Rex Tillersonin nimitys vahvistuu.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi