1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Euroviisuedustaja valitaan tänään – Näin äänestät UMK17-suosikkiasi

Suomen Euroviisuedustaja valitaan illalla. Äänestää voi verkossa, tekstiviestillä ja puhelimitse.

Musiikki
UMK:n kilpailijat ryhmäkuvassa
Yle

UMK17-lähetyksen aikana lauantaina 28.1. klo 21 alkaen on käynnissä maksullinen puhelin-, tekstiviesti- sekä verkkoäänestys osoitteessa yle.fi/umk/vote (siirryt toiseen palveluun).

Tekstiviestin ja verkkoäänen hinta on 1€, puhelinäänen hinta on 1€+pvm. UMK17 lahjoittaa tänä vuonna äänestyksen tuotot Nenäpäivä-säätiön (siirryt toiseen palveluun) yhdeksän järjestön työhön maailman lasten hyväksi.

TV-lähetyksen aikaisen äänestyksen tarkka alkamis- ja päättymisaika ilmoitetaan suorassa tv-lähetyksessä. Lähetyksen aikaiset äänestysnumerot ovat nähtävissä tällä sivulla; äänestysnumerot ja -ohjeet kuulutetaan sekä näytetään ohjelman aikana tv-ruudussa.

Lähetyksessä ilmoitetun äänestysajan ulkopuolella annettuja ääniä ei huomioida äänestystuloksessa, mutta ne voidaan silti veloittaa. Vääriin äänestysnumeroihin meneviä viestejä tai puheluita ei hyvitetä.

UMK17-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttavat 50% yleisöäänet (ennakkoäänet ja lähetyksen aikana annetut äänet) sekä 50% lähetyksessä kansainvälisten raatien antamat pisteet.

Ennakkoäänestyksen äänestystulos paljastettiin torstaina 26.1.

Kansainväliset raateja on kymmenen. Mukana ovat: Espanja, Islanti, Iso-Britannia, Israel, Latvia, Norja, Ranska, Ruotsi, Ukraina ja Viro.

Jyri Loikkanen