1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Theresa May

Tyrmistystä ja puoltavia kommentteja Trumpin toimille – Theresa May: "Emme kannata tällaista"

Britannian pääministeri Theresa May ei hyväksy Trump maahanmuuton vastaisia toimia. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kannattaa Meksikon aitaa ja suututti Meksikon presidentin Enrique Pena Nieton.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hoitamassa dipolomaattisia suhteita puhelimitse. Huoneessa ovat myös kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn (keskellä) ja presidentin pääneuvonantaja Steve Bannon (oikealla). Kuva: Pete Marovich / EPA

Britannian pääministeri Theresa May sanoi lauantaina, ettei  Britannia voi yhtyä presidentti Donald Trumpin valitsemaan lähestymistapaan maahanmuuton suitsimisessa.

– Emme kannata tällaista lähestymistapaa, se ei ole tapojemme mukaista. Seuraamme tämän uuden toimen vaikutuksia nähdäksemme, mitä se tarkoittaa ja mitä oikeusvaikutuksia sillä on. Erityisesti tutkimme, millaisia seurauksia siitä on Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisille, May sanoi.

May sai kotimaassaan kritiikkiä, kun hän ei heti tuominnut Trumpin päätöstä laittaa maahantulokieltoja ja rajoituksia.

Israel kannattaa Meksikon aitaa – oma aita on toiminut

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ilmoitti lauantaina twitterissä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on oikeassa rakentaessaan aidan Meksikon rajalle. Netanyahun mukaan idea on hyvä, koska aita on pysäyttänyt laittoman maahantulon Israelin ja palestiinalaisten asuttaman Länsirannan välillä.

Netanyahu suututti puheillaan Meksikon presidentin Enrique Pena Nieton. Meksiko ilmoitti olevansa syvästi pettynyt Netanyahun kantaan.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Trumpin puhelut jatkuvat - kotimaassa tyrmistystä

Presidentti Donald Trump jatkaa lauantaista puhelinkierrostaan eri maiden johtajille sunnuntaina. Hän soittaa Saudi-Arabian, Arabiemiraattien sekä Etelä-Korean johtajille sunnuntaina, Valkoinen talo tiedottaa.

Kotimaassa seurataan presidentin toimia tarkkana. Useat amerikkalaiset ovat jo nostaneet kanteita Trumpia ja hänen hallintoaan vastaan. Niiden käsitteleminen vie aikaa.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli laaja mielenilmaus presidentin maahanmuuttoa kiristäviä toimia vastaan New Yorkin John F. Kennedyn lentokentällä.

Ihmiset kokoontuvat John F. Kennedyn lentokentälle vastustamaan presidentti Donald Trumpin toimia 28. tammikuuta. Kuva: Justin Lane / EPA

Lähteet: Reuters, AP, AFP