Ministerit Timo Soini ja Kai Mykkänen Trumpin määräyksestä: "Epäreilu", "Suomi ja EU eivät saa syrjiä pakolaisia uskonnon perusteella"

Mykkäsen mukaan uskontoon perustuvat maahantulorajoitukset eivät ole hyväksyttäviä missään olosuhteissa. Soinin mukaan ihmisiä tulee kohdella yksilöinä.

politiikka
Kai Mykkänen ja Timo Soini
AOP

Sekä ulkoministeri Timo Soini (ps.) että ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) ovat ottaneet kriittisesti kantaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin määräykseen kieltää pakolaisten tulo USA:han lähtömaiden valtauskonnon perusteella.

Mykkänen kirjoittaa Twitter-tilillään, että Suomi ja EU eivät hyväksy, eivätkä saa hyväksyä pakolaisten syrjimistä uskonnon perusteella "missään olosuhteissa". Mykkäsen kannanotosta kirjoitti ensimmäisenä kokoomuksen Verkkouutiset.

Kai Mykkäsen twiitti
Twitter

Timo Soini kommentoi ulkoministeriön Twitter-tilillä, että on epäreilua kieltää ihmisiltä maahantulo kotimaansa perusteella, ja että ihmisiä tulisi kohdella yksilöinä.

Ulkoministeriön twiitti
Twitter

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaatii seitsemästä muslimienemmistöisestä maasta saapuville pakolaisille kolmen kuukaden maahantulokieltoa USA:han. New Yorkin liittovaltion tuomari on pannut Trumpin määräykseen liittyvät karkotukset toimeenpanokieltoon.