1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Justin Trudeau

Kanadan pääministeri osoittaa myötätuntoa pakolaisille Yhdysvaltain maahantulokohun vuoksi

Pääministeri Justin Trudeau sanoo, että Kanada toivottaa sotaa ja terroria pakenevat ihmiset tervetulleeksi heidän uskonnostaan riippumatta.

Justin Trudeau
Justin Trudeau
Kanadan pääministeri Justin Trudeau.Chris Roussakis / EPA

Yhdysvaltain naapurimaan, Kanadan pääministeri Justin Trudeau on ottanut kantaa Yhdysvaltain maahantulokohuun. Trudeau kertoo twiitissään, että Kanada toivottaa vainoa, terroria ja sotaa pakenevat ihmiset tervetulleeksi Kanadaan.

Pääministeri Trudeau myös muistuttaa, että monimuotoisuus on Kanadan vahvuus.

Kanadan pääministerin twiitti on levinnyt sosiaalisessa mediassa nopeasti. Myös tunniste #WelcomeToCanada eli tervetuloa Kanadaan on suosittu sosiaalisessa mediassa.

Kanadan pääministeri julkaisi lisäksi kuvan, jossa hän tervehtii pakolaistyttöä lentokentällä Kanadassa vuonna 2015.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin määräämä maahantulokielto on kokenut takaiskun. New Yorkissa toimiva liittovaltion tuomari on asettanut määräykselle osittaisen, väliaikaisen toimeenpanokiellon.

Tuomarin päätöksen mukaan Yhdysvaltain rajaviranomaiset eivät saa karkottaa lentokentille jumiin jääneitä ihmisiä, joilla on voimassaoleva viisumi ja muut tarpeelliset matkustusasiakirjat, tai hyväksytty turvapaikkahakemus.

Tuomarin päätös ei vaikuta Yhdysvaltoihin pyrkivien, Trumpin kieltolistalla olevien maiden kansalaisten asemaan. Päätös keskeytti eilen lauantaina esimerkiksi Egyptin kautta New Yorkiin pyrkineiden irakilaisten ja jemeniläisen ihmisen matkan.

Trump kielsi perjantaina syyrialaisten ja kuuden muun muslimienemmistöisen maan kansalaisten tulon Yhdysvaltoihin kolmeksi kuukaudeksi. Jopa teknologiajätti Google huolestui Trumpin päätöksestä.

Lähteet: BBC, Reuters

Lue seuraavaksi