1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Quebec

Kanadan Quebecissä terrori-isku moskeijaan – Ainakin viisi kuollut

Moskeijaan oli kerääntynyt 40 ihmistä iltarukoukseen ammuskelun alkaessa.

Quebec
Poliisin eristämä ammuskelupaikka Quebecin kaupungin islamilaisen kulttuurin keskus.
Poliisi oli eristänyt ammuskelupaikan, Quebecin kaupungin islamilaisen kulttuurin keskuksen Sainte-Foyn kaupunginosassa myöhään sunnuntai-iltana.Alice Chiche / AFP

Kanadan Quebecissä viisi ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut aseistettujen miesten hyökkäyksessä paikalliseen moskeijaan myöhään sunnuntai-iltana.

Quebecin poliisi sanoo pidättäneensä kaksi ihmistä epäiltynä iskusta. Iskun motiivi ei ole tiedossa.

Poliisi kertoo twitterissä yöllä, että tilanne moskeijalla on hallinnassa, ja kaikki iskun aikaan paikalla olleet on saatu ulos rakennuksesta.

Ammuskelu alkoi kahdeksalta illalla paikallista aikaa, kun moskeijassa oli käynnissä iltarukous. Silminnäkijöiden mukaan moskeijaan tuli kolme aseistettua miestä iltarukouksen alettua ja avasi tulen noin 40 ihmistä kohti.

Ammuskelu tapahtui Quebecin kaupungin islamilaisen kulttuurin keskuksessa, Sainte-Foyn kaupunginosassa.

Silminnäkijän videossa (siirryt toiseen palveluun) moskeijan edustalla näkyy poliisin eristämä alue ja paljon ambulansseja.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau esitti osanottonsa uhrien omaisille twitterissä.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Moskeijan johtaja Mohamed Yangui ei ollut moskeijan sisässä ammuskelun tapahtuessa, mutta hän kertoo uutistoimisto Reutersille saaneensa hätääntyneiltä ihmisiltä puheluita iltarukouksen aikana.

Viharikokset islamia kohtaan ovat lisääntyneet Quebecissä viime vuosina. Saman moskeijan sisäänkäynnille oli jätetty kesäkuussa 2016 sianpää. Islam kieltää sianlihan syömisen.

Vuonna 2013 poliisi tutki moskeijaan kohdistunutta ilkivaltaa Saguenayn kaupungissa Quebecin provinssissa. Moskeijaa oli tahrittu sianverellä.

Quebecin naapuriprovinssissa Ontariossa puolestaan moskeija joutui tuhopolton kohteeksi vuonna 2015, vain päivä tuhoisien Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Lähteet: Reuters, AFP, AP