150 palomiestä sammuttaa suurpaloa Porissa: "Palo ei ole hallinnassa"

Aamulla syttynyt tulipalo ei ole hallinnassa ja se leviää yhä tehtaan kattorakenteissa. Paloa taltuttaa Huntsman Pigmentsin tehtaan alueella kolmekymmentä pelastusyksikköä ja noin 150 palomiestä.

tulipalot
Huntsman palo
Karri Laihonen / Yle

Hätäkeskus sai hälytyksen hieman ennen aamukuutta Titaanitielle Meri-Poriin Huntsman Pigmentsin pigmenttitehtaan alueelle. Suurpalohälytyksen vuoksi paikalle matkasi heti useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Huntsman paloa
Karri Laihonen / Yle

Palo on saanut alkunsa tehtaan sähkösuodattimista. Palo on päässyt tehtaan rakenteisiin ja edennyt putkistoja pitkin. Palo leviää edelleen, eikä se ole hallinnassa.

Kemikaaleja ei tulessa

Palo on erittäin vaikeassa paikassa, mikä vaikeuttaa sammutusta. Myös navakka tuuli haittaa sammutusta.

– Palo ei ole hallinnassa ja se on levinnyt katolta myös sisätiloihin. Tällä hetkellä ei ole arviota siitä, milloin palo saadaan sammutettua, kertoo päivystävä palomestari Petri Vallin Satakunnan pelastuslaitokselta.

Huntsman palo Pori
Karri Laihonen / Yle

Kyseessä on yksi laajan tehdaskokokonaisuuden rakennuksista. Tulessa on sisäpuolisia rakenteita ja kattoa. Palavassa rakennuksessa ei ole kemikaaleja. Palossa ei ole myöskään räjähdysvaaraa.

Palossa on tuhoutunut puoli yhdeltä iltapäivällä jo 2 000 neliömetriä kattopinta-alaa. Palon tehdaslaitokselle ja tuotannolle aiheuttamista muista vahingoista ei ole vielä minkäänlaista arviota.

– Nyt on tärkeintä saada palo sammumaan, sanoo päivystävä palomestari Vallin.

Ei vaaraa ympäristölle

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Huntsmanilta kerrotaan, että tehtaan yövuoron väki on evakuoitu turvallisesti pois alueelta. Aamuvuoroon matkanneita työntekijöitä ei ole myöskään päästetty tehdasalueelle.

Huntsman palo Pori palolaitos paikalla
Karri Laihonen / Yle

Tehtaassa on noin 460 työntekijää.

Palosta aiheutuu sankkaa savua. Huntsman Pigmentsin tuotantojohtaja Pasi Vartiaisen mukaan palosta ei tämän hetken tiedon mukaan ole kuitenkaan vaaraa ympäristölle. Pigmenttitehdas valmistaa titaanidioksidia, jota käytetään lisäaineena muun muassa maaleissa, papereissa ja muoveissa.

Vaaratiedote annettu

Meri-Porin suurtulipalon takia annetaan vaaratiedote lähialueille.

Huntsmanin tehtaan pohjoispuolella Pihlavanlahden toisella laidalla sijaitsevien Ämttöön ja Puodan asukkaita kehotetaan pysymään sisätiloissa, sulkemaan ilmanvaihto ja odottamaan tilanteen muuttumista.

Savu suuntautuu Huntsmanin tehtaalta pohjoiseen, jossa asukkaita on vähemmän kuin tehtaan eteläpuolella Kaanaassa.

17:03 päivitys: Viimeisimmän tiedon mukaan palo on saatu rajattua mutta sammutustyö jatkuu yön yli. Palo on levinnyt 2 500 neliön alueelle. Uusin juttu aiheesta löytyy tästä linkistä.