Kotka hakee taas oppilaita englanninkieliselle ekaluokalle

Perusopetus englanniksi aloitetaan, jos halukkaita oppilaita ilmoittautuu vähintään kaksikymmentä. Vuosi sitten halukkaita oli niukasti liian vähän.

Kotka
Englannin kielen oppikirja.
Yle

Kotka haluaa edelleen tarjota mahdollisuuden englanninkieliseen perusopetukseen.

Kaupunki aloittaa ensi syksynä englanninkielisen opetuksen peruskoulun ensimmäisellä vuosiluokalla, jos opetukseen ilmoittautuu vähintään kaksikymmentä lasta.

Kotka haki myös vuosi sitten oppilaita englanninkieliselle luokalle, mutta riittävää määrää ilmoittautumisia ei saatu. Vuosi sitten koulutukseen ilmoittautui 17 halukasta, kun opetusryhmään olisi vaadittu tuolloinkin vähintään 20 oppilasta.

Jos luokalle saadaan tarpeeksi oppilaita, koulunkäynti kahdella kielellä aloitetaan joko Haukkavuoren koulussa Kotkansaarella tai Rauhalan koulussa Karhulassa.

Englanninkielinen opetus on tarkoitettu ensisijaisesti Kotkassa asuville lapsille, mutta ryhmään voidaan ottaa oppilaita myös muista kunnista. Huoltaja vastaa oppilaan koulukuljetuksesta.

Ensimmäisellä ja toisella luokalla opetuskieli on pääsääntöisesti englanti. Suomenkielinen opetus lisääntyy asteittain kouluvuosien edetessä. Luokalle ilmoittautuvilta ei edellytetä englannin kielen taitoa.

Kotkan opetustoimi vastaanottaa ilmoittautumisia helmikuun 24. päivään asti. Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus Kotkan kaupunginkirjastolla 13. helmikuuta.