Dire Straits -fanit ylistävät suomalaisen tangokuningattaren Water of Love -tulkintaa

Vuoden 2014 tangokuningatar Maria Tyyster esitti reilu viikko sitten lappeenrantalaisessa ravintolassa Dire Straitsin kappaleen Water of Love. Keikalta otettu video on nyt päätynyt Dire Straitsin suositulle fanisivustolle.

Dire Straits
Tangokuningatar Maria Tyyster sovittaa kruunua päähänsä puistonpenkillä istuen
Katri Rauska / Yle

Tangokuningatar Maria Tyyster oli keikalla Lappeenrannassa ravintola Kolmessa lyhdyssä 20. tammikuuta 2017. Trio-kokoonpanolla esintynyt Tyyster esitti tuolloin oman tulkintansa Mark Knopflerin Dire Straits -yhtyeelle tekemästä Water of Love -kappaleesta.

Video on nostettu Dire Straitsin fanien suosituille facebook-sivulle (siirryt toiseen palveluun), jossa video on kerännyt jo 14 000 näyttöä.

Saatesanoissa Water of Love -versiota kehutaan hienoksi esitykseksi suomalaiselta tangolaulajalta ja hänen bandiltään.

– Upea tunnelma perinteisessä suomalaisessa pubissa. Nauttikaa!, kirjoitetaan sivuilla.

Water of love -kappale oli vuonna 1978 ilmestyneen Dire Straits -yhtyeen ensialbumin kakkosraita. Sen on säveltänyt yhtyeen keulahahmo ja laulaja Mark Knopfler.

Ihme ja yllätys

Tangokuningatar Maria Tyyster on luonnollisestikin innoissaan.

– Olin kyllä yllättynyt ja ihmeissäni, kuinka helposti tuollainen some-ilmiö syntyy! Mutta tietenkin tosi hienoahan tuo on, iloitsee Tyyster.

Maria Tyysterin taustalla bändissä olivat mukana lappeenrantalaiset Sami Kurki ja Kimmo Hölkki, jotka yleensä on tavattu Suuret setelit -yhtyeen riveissä.

– Ollaan Samin ja Kimen kanssa asiaa ihmetelty ja naureskeltu!

Tällä hetkellä Maria Tyysterillä ei ohjelmistossaan ole muita Dire Straitsin kappaleita, mutta tulevaisuus saattaa olla toisenlainen.

– Ei ainakaan vielä ole meidän trio-ohjelmistossa, mutta miksi ei tulevaisuudessa, pohtii Tyyster.

Parhaillaan Maria Tyyster viettää odottavia aikoja, sillä perheen esikoisen on määrä syntyä lähiviikkoina. Samalla Tyyster viimeistelee personal trainer -opintojaan.

Water of Love -kappaleen päätymisesta Facebook-sivuille kertoi Suomessa ensimmäisenä Rumba nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

_Juttua korjattu 31.1.2017 niin, että videosta kertoi Dire Straitsin fanisivusto. _