Jari Kuusisto jatkaa Vaasan yliopiston rehtorina

Kuusisto on hoitanut yliopiston rehtoritehtävää määräaikaisesti kesäkuusta 2015 alkaen. Vuonna 2014 rehtoriksi valitun Suvi Ronkaisen toipuminen vaikeasta sairaudesta jatkuu.

Vaasan yliopisto
Jari Kuusisto
Jari KuusistoKatja Lösönen

Vaasan yliopiston rehtoriksi on valittu Jari Kuusisto. Kuusisto on hoitanut rehtorin tehtäviä määräaikaisesti kesäkuusta 2015 alkaen. Vuonna 2014 rehtoriksi valitun Suvi Ronkaisen toipuminen vaikeasta sairaudesta jatkuu, ja hän jatkaa osa-aikaisena neuvonantajana 31.7.2018 asti.

– Suvi Ronkaisen toipuminen on onneksi etenemässä hyvää vauhtia, ja hänen laaja-alaiset näkemyksensä tutkimuksen kehittämisestä tuovat arvokkaan lisän nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, hallituksen puheenjohtaja Johnny Åkerholm kertoo.

Kuusisto on aiemmin toiminut Vaasan yliopiston tuotantotalouden SC-Research-yksikön johtajana. Hän on väitellyt Iso-Britannian Kingston University:ssa tuotantotalouden alalta ”Entrepreneurship & Industrial Sociology”. Kuusisto on myös työskennellyt Visiting Scholar -statuksella USA:n Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT).

Organisaation uudistaminen keväällä

Vaasan yliopisto käy läpi parhaillaan yhtä historiansa suurinta murrosvaihetta. Organisaatiorakennetta uudistetaan kevään aikana ja yliopiston profiloituminen ja uudistetun strategian mukainen toiminta etenevät käytäntöön.

– Mittava yliopiston uudistaminen ja uuden strategian mukainen kehittäminen edellyttävät johtamiselta pitkäjänteisyyttä ja selkeää johtajaroolia, taustoittaa rehtorin valintaa hallituksen puheenjohtaja Johnny Åkerholm.

Vaasan yliopisto päättää kevään aikana tutkimuksen suunnista ja resursoinneista. Myös koulutuksen kehittämiseen ja ajanmukaisuuteen panostetaan. Elokuussa tutkintoon johtava kielten koulutus ja tutkimus siirtyvät Jyväskylän yliopistoon.

– Lisäksi sopeutamme toimintaamme valtiorahoituksen vähenemiseen erilaisin kehittämis- ja säästötoimin. Säästötoimet ja strategiatyön tiivis tahti vaativat paljon koko henkilöstöltämme. Katson luottavaisena tulevaisuuteen ja kiitän henkilökuntaa hyvästä työstä muutosten läpiviemisessä, rehtori Jari Kuusisto sanoo.

Kuusisto aloittaa rehtorina helmikuun alussa. Rehtorin toimikausi on määräaikainen ja päättyy 31.12.2020.