Prinsessa Madeleinen mies Trumpille: On surullista olla amerikkalainen

Kuninkaallisten odotetaan pidättäytyvän poliittisista kannanotoista. Chris O'Neillillä ei kuitenkaan ole kuninkaallista titteliä.

Kuva: Twitter, EPA

Ruotsin prinsessan Madeleinen mies Chris O'Neill on hyökännyt Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia vastaan suojatulla Instagram-tilillään, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

– Kaikkien tervejärkisten amerikkalaisten puolesta olen todella pahoillani hävettävän presidenttimme puolesta. On surullista olla amerikkalainen. Herra presidentti, olette tuskallisen tietämätön ihminen, O'Neill kirjoittaa.

– Olette ainoa syy väkivaltaan ja vihaan, jolta väitätte suojelevanne meitä. Teillä ei ole vaistoa eikä kykyä ymmärtää vivahteita.

Chris O'Neillin ystävä Giancarlo Giammetti on ottanut kuvan tämän Instagram-päivityksestä ja julkaissut sen omalla tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Alkuperäisviestissä on kuva Vapaudenpatsaasta, joka on nostanut kätensä kasvojensa eteen kätkeäkseen itkunsa.

Ruotsin kuningashuone ei ole halunnut kommentoida viestiä.

Kuninkaallisten odotetaan pidättäytyvän poliittisista kannanotoista. Chris O'Neill on kuitenkin kieltäytynyt kuninkaallisesta tittelistä. Saako hän julkaista poliittisia kannanottoja?

– Me emme kommentoi asiaa, sanoo kuningashuoneen tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren.

Aftonbladetin hovireportteri Jenny Alexandersson huomauttaa, että Chris O´Neillin Instagram-tili on yksityinen. Sitä seuraa 176 ihmistä.

– Hän on kieltäytynyt kuninkaallisesta tittelistä voidakseen käyttäytyä vapaammin. Hänelle ei voi esittää samoja vaatimuksia kuin muulle kuningasperheelle. Mutta kyseessä on arkaluonteinen välitila, koska hän on naimisissa ruotsalaisen prinsessan kanssa.

Chris O'Neill on Yhdysvaltain ja Ison-Britannian kaksoiskansalainen. O'Neill ja prinsessa Madeleine asuvat lapsiensa kanssa Lontoossa.

Donald Trump asetti perjantaina kolmen kuukauden maahantulokielto seitsemän muslimimaan kansalaisille.