Poliisi: Valkeakoskella kerrostaloon linnoittautunut häirikkö oli nauttinut pillereitä ja alkoholia

Valkeakoskella viime viikolla kerrostaloasuntoon linnoittautunut mies oli ollut käymässä asukkaan luona ja riehaantunut, rikkonut paikkoja sekä pahoinpidellyt asukasta.

Poliisipiiritys
Valkeakoski
Yle Tampere

Valkeakosken Roukontien kerrostaloasunnon torstai-iltaisen piiritystilanteen kiemurat ovat selviämässä.

Poliisin mukaan asunnossa vieraana ollut mies oli nauttinut alkoholia ja huumausaineiksi luokiteltavia pillereitä. Asunnon asukkaan mukaan mies oli riehahtanut ja kääntänyt olohuoneen pöydän ympäri, jolloin irtainta omaisuutta oli rikkoutunut.

Asukas oli pyytänyt miestä poistumaan, mutta mies jatkoi asunnossa paikkojen rikkomista, pahoinpiteli asukasta ja särki tämän puhelimen. Naapuri oli tullut soittamaan ovikelloa ja tiedustellut, onko asunnossa kaikki hyvin. Tällöin riehuja oli rikkonut naapurin ovea. Asukas oli päässyt poistumaan kotoaan.

Häirikkö poistui hänkin asunnosta, mutta palasi kertomansa mukaan takaisin asuntoon, kun muisti tavaroidensa jääneen sisälle. Mies oli tällöin rikkonut ulko-oveen reiän päästäkseen asuntoon sisälle.

Piiritys kesti tunteja

Poliisille tuli ilmoitus, että kerrostaloasuntoon murtaudutaan. Paikalle mennyt poliisi havaitsi ulko-ovessa olleen reiän kautta miehen olevan asunnossa. Mies oli aggressiivinen ja hänellä oli ainakin vasara kädessään. Mies siirsi asunnon ulko-oven eteen pesukoneen ja huonekaluja estäen asuntoon sisälle pääsyn.

Lopulta häirikkö oli jäänyt yksin asuntoon eikä suostunut poliisin kehotuksesta huolimatta aluksi tulemaan ulos. Asuintalo evakuoitiin, sillä mies uhkaili räjäyttämisellä. Lopulta poliisi onnistui puhumaan tunkeutujan ulos. Häneltä löytyi räjähdysainetta, haulikon patruunoita ja huumaavia lääkkeitä.

Miestä epäillään kotirauhan rikkomisesta, räjähderikoksesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, huumausainerikoksesta, vahingonteoista ja muutamista muista rikoksista.