1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Euroviisut

Suomen euroviisua ylistetään ulkomailla – fanit veikkaavat Blackbirdiä kympin sakkiin

Leena Tirronen palaa tiistaina kotiin Kouvolaan.

Norma John UMK-lavalla

Suomen euroviisukappale, Norma Johnin esittämä Blackbird, on kerännyt kehuja viisufaneilta ulkomailla. Kappaletta on ylistetty muun muassa kansainvälisillä euroviisusivustoilla (siirryt toiseen palveluun).

Kommenteissa kiitellään muun muassa hienoa melodiaa, kaunista sanoitusta ja laulaja Leena Tirrosen ääntä.

On mahtavaa, että meidät noteerataan siellä jo.

Leena Tirronen

Joidenkin mielestä kappale on tosin tylsä. Osa faneista kuitenkin arvioi, että Suomi on kymmenen parhaan joukossa.

– Olen seurannut keskustelua jonkin verran, ja positiivinen palaute tuntuu tosi hienolta. On mahtavaa, että meidät noteerataan siellä jo. Tuli hieno fiilis lähteä sinne oikein isolle areenalle, sanoo Norma Johnin laulaja Leena Tirronen.

Vedonlyöntisivustoilla (siirryt toiseen palveluun) Suomi on tällä hetkellä noin 15 parhaan joukossa. Kertoimet eivät tosin ole kovin luotettavia, sillä suurin osa edustuskappaleista on vielä valitsematta. Joillakin sivustoilla esimerkiksi Ruotsi pitää kärkipaikkaa, vaikka Melodifestivalen-finaali käydään vasta 11.3.

Julkisuus on mukavaa

Norma John on ollut duon toisen osapuolen, Lasse Piiraisen, kanssa reissussa viime viikon keskiviikosta lähtien. Leena Tirronen odottaa jo kovasti pääsyä kotiin Kouvolaan, vaikka onkin viihtynyt julkisuudessa.

– Julkisuus on oikein mukavaa omalla yhtyeellä ja omalla musiikilla, mikäs sen parempaa. On hienoa, että ihmiset kuulevat meitä nyt ja pääsemme kertomaan heille bändistä.

Vaikka Tirronen on pienestä asti haaveillut pääsystä euroviisuihin, Blackbirdiä ei varsinaisesti tehty UMK:ta varten.

– Ensin tuli kappale ja sitten ajatus siitä, että tämä voisi olla se millä lähdetään. Sitten molempien elämässä tuli hetki, että pystyimme osallistumaan.

Blackbird ei muutu

Tirronen piti UMK:n kansainvälisiä arvosteluraateja loistavana ratkaisuna.

– Se oli euroviisumaista, ja samalla sai osviittaa myös siitä, miten meidän otetaan vastaan Euroopassa.

Mitään tulisuihkuja tai räjähtäviä pommeja meille ei tule.

Leena Tirronen

Blackbird ei muutu kovin paljon matkalla Suomesta Kiovaan.

– Menemme hyväksi todetulla kaavalla. Lähinnä korostamme joitakin jo tehtyjä asioita. Mitään tulisuihkuja tai räjähtäviä pommeja meille ei tule. Ne veisivät biisistä jotain pois.

Semifinaali ratkeaa tiistaina

Kouvolaan Tirronen palaa tiistaina. Koulu saattaa jäädä hetkeksi UMK-menestyksen jalkoihin, mutta Kouvolassa häntä odottaa perhe.

– On ihanaa, että elän tässä samalla kuitenkin normaalin lapsiperheen elämää, se tuo tasapainoa. Kotona arki pysyy. Minä en ole tähti vaan 4-vuotias tyttö on tähti.

Tiistaina ratkeaa se, kummassa Euroviisujen semifinaalissa Norma John esiintyy.

– Varmaan joku asiasta tietävä voi spekuloida, mitä merkitystä semifinaalin muilla esiintyjillä on. Minulle sillä ei ole väliä, kumpana päivänä esiinnymme.

Euroviisujen semifinaalit järjestetään Ukrainan Kiovassa 9.5 ja 11.5. Finaali ratkeaa 13.5.