1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Porin jättipaloa sammuttamassa nyt myös helikopteri – Tuli leviää edelleen

Huntsmanin tehtaalla Meri-Porissa palo on levinnyt kattorakenteissa 2 000 neliön alueelle. Liekkejä sammuttaa noin 150 palomiestä.

Huntsmanin palo
Huntsmanin palo
Huntsmanin tehdaspaloa sammutetaan helikopterilla Meri-Porissa. Kuva: Joona Haarala / Yle

Suuren teollisuuspalon sammutustyöt jatkuvat Meri-Porissa. Huntsmanin tehtaalla aamulla syttynyttä paloa ei ole saatu hallintaan.

Palo on saanut alkunsa tehtaan sähkösuodattimista. Palo on päässyt tehtaan rakenteisiin ja edennyt putkistoja pitkin. Palo leviää edelleen, eikä se ole hallinnassa.

Palo on levittäytynyt tehtaan katolla yli 2 000 neliön alueelle. Sitä on sammutettu noin 150 miehen ja rajavartiolaitoksen helikopterin voimin. Sammutustyö on pelastuslaitoksen mukaan ollut raskasta ja vaarallista.

Kuva: Karri Laihonen / Yle

Vaaratiedote

Voimakas tuuli on haitannut sammutustöitä. Tuuli on painanut savua Pihlavanlahden yli kohti Ämttöötä ja Puodaa, jotka ovat maaseutumaista haja-asutusaluetta.

Näille kahdelle alueelle annettiin vaaratiedote, jossa kehotettiin asukkaita pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Vaaratiedote peruttiin maanantaina iltapäivällä klo 17 maissa.

Vahinkojen laajuutta ei tiedetä

Huntsmanin pigmenttitehdas työllistää 460 ihmistä. Kukaan ei loukkaantunut palossa eikä palo ole aiheuttanut tämän hetken tietojen mukaan isoja ympäristövahinkoja.

Kuva: Joona Haarala / Yle

Tehtaan tuotanto on keskeytyksissä. Yhtiön johto ei vielä osaa sanoa, miten vakavia vaurioita tehtaalle on aiheutunut. Tätä päästään arvioimaan vasta myöhemmin. Tuhot ovat joka tapauksessa merkittävät.

Palo on harvinaisen suuri. Porissa vastaava palo on ollut viimeksi 1980-luvulla, kun Porin Puuvillatehdas paloi kaupungin keskustassa.

Huntsmanin tehdaspaloa sammutetaan helikopterilla Meri-Porissa. Kuva: Joona Haarala / Yle

17:03 päivitys: Viimeisimmän tiedon mukaan palo on saatu rajattua mutta sammutustyö jatkuu yön yli. Palo on levinnyt 2 500 neliön alueelle. Uusin juttu aiheesta löytyy tästä linkistä.

17:15 päivitetty, että vaaratiedotteen voimassa olo päättyi maanantaina iltapäivällä.