Aamukuudelta se on taas luvallista: Tampereen Hämeenkadun itäpää aukeaa henkilöautoille tiistaina

Hämeenkadun väliaikaiset rakenteet on nyt purettu, ja Rautatienkadun ja Hatanpään valtatien välinen osuus avataan liikenteelle neljäksi kuukaudeksi.

Hämeenkatu
Tampereen Hämeenkatu 30.1.2017
Matias Väänänen / Yle

Tampereen Hämeenkadun itäpää avataan väliaikaisesti henkilöautoliikenteelle tiistaiaamuna kello 6. Järjestely Rautatienkadun ja Hatanpään valtatien välisellä osuudella kestää kesäkuun alkuun saakka, jolloin kadun muuttaminen pysyvästi joukko- ja kevyen liikenteen kaduksi alkaa.

Kaupungin tiedotteen mukaan muutos tehdään liikennemerkeillä. Käytöstä väliaikaisesti poistuvat kieltomerkit huputetaan. Kaikki liikennevalot Rautatienkadun ja Hatanpään valtatien välillä otetaan samalla taas käyttöön ohjelmoimalla ne uudelleen. Tuomiokirkonkadun suojatien kohdalle on rakennettu uudestaan liikennevalot.

Kokeilun rakenteet purettu

Hämeenkadun itäpää muutettiin kokeiluluonteisesti joukkoliikennekaduksi vuoden 2014 kesäkuussa. Heinäkuussa 2015 aloitettiin elävöittämiskokeilu, jolloin tehtiin rakenteellisia muutoksia ja muun muassa lisättiin penkkejä ja istutuksia.

Iso viherruukku Hämeenkadun reunalla.
Petri Aaltonen / Yle

Kadun väliaikaiset rakenteet on nyt purettu eli palautettu kokeilua edeltänyt tilanne. Työ sujui lauhan sään ansiosta arvioitua nopeammin.

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi marraskuussa Hämeenkadun katusuunnitelman, jonka mukaan koko Hämeenkatu muutetaan pysyvästi jalankululle ja joukkoliikenteelle varatuksi kaduksi, jolla pyöräily on mahdollista.

Hämeenkatu
Kari Alentola / Yle

Kaupungin suunnitelmien mukaan Tampereen raitiotien ja Hämeenkadun katusuunnitelman toteuttaminen Hämeenkadulla ja Itsenäisyydenkadulla alkaa kesäkuussa 2017, jolloin Hämeenkadun liikennettä on tarpeen rajoittaa ja ohjata työnaikaisten järjestelyjen takia. Niistä tehdään tarkemmat suunnitelmat. Työn yhteydessä henkilöautoliikenne Hämeenkadun itäpäässä kielletään jälleen.