Porin suuri tehdaspalo saatu osittain hallintaan – liekit lyövät yhä katolla

Meri-Porissa sijaitsevan Huntsmanin pigmenttitehtaan palo on levinnyt yli 2 500 neliön alueella.

Pori
Huntsmanin palo
Huntsmanin palo

Meri-Porissa Huntsmanin pigmenttitehtaalla aamulla neljän aikaan syttynyt palo on saatu rajattua. Pelastuslaitoksen mukaan palo ei tällä hetkellä leviä vaan se on rajattu raivauslinjoilla.

Palo on jo levinnyt tehtaan kattorakenteissa 2 500 neliön alueelle sekä tehtaan sisätiloihin.

– Liekit lyövät yhä tehtaan katon keskiosassa. Sisällä olevia paloja on vaikea arvioida, palomestari Antti Halmela sanoo.

Kaikki kalusto käytössä

Paloa sammuttamassa on kaikki liikenevä pelastuskalusto Satakunnasta, noin 150 palomiestä. Apua on saatu myös Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksista. Puolustusvoimilta on saatu materiaaliapua, ja rajavartiolaitoksen helikopteri on mukana sammutustöissä.

Sisällä olevia paloja on vaikea arvioida.

Palomestari Antti Halmela

Yhteensä paikalla on lähes 200 sammuttajaa. Pelastuslaitos on varautunut jatkamaan töitä paikalla yön yli. Paikalle on tuotu valonheittimiä.

Huntsman palo Pori palolaitos paikalla
Karri Laihonen / Yle

Huntsmanin tuotantolaitokselle aiheutuneita vahinkoja ei pystytä vielä arvioimaan. Tehtaassa työskentelee 460 ihmistä.

Tehtaan henkilökunta saatiin aamulla evakuiotua ilman henkilövahinkoja. Yksi sopimuspalokuntalainen on loukkaantunut sammutustöissä lievästi mutta hän on pystynyt jatkamaan töitä.

Palo on suurin teollisuuspalo Porissa vuosikymmeniin. Vastaavan suuruinen palo on ollut viimeksi vuonna 1981 Porin puuvillatehtaalla. Palon savut leviävät pohjoiseen, jonne Ämttööseen ja Puodaan on annettu vaaratiedote. Ihmisiä kehotetaan edelleen pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmastointi.

Tulipalo Huntsmanin tehtaassa
Joona Haarala / Yle

Kello 17:18 päivitys: Pelastuslaitos on purkanut vaaratiedotteen Ämttöössä ja Puodassa. Vaara on ohi.