Presidentti Niinistö Trumpin pakolaisrajoituksista: Länsimaisten arvojen vastaista

Niinistö ei hyväksy Yhdysvaltain Trumpin menettelyä, jossa seitsemän maan kansalaisia ei päästetä Yhdysvaltoihin. Suomen johtavista poliitikoista vain harva on kommentoinut Yhdysvaltain presidentin toimia.

Donald Trump
Sauli Niinistö
Sauli NiinistöTiina Jutila / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei hyväksy Yhdysvaltain presidentin ratkaisua estää seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaisilta pääsy Yhdysvaltoihin. Asiasta kertoo ensimmäisenä STT.

– Ihmisten leimaaminen syntyperän tai kansallisuuden mukaan on väärin. Se on länsimaisten arvojen ja kansainvälisten sopimusten vastaista, Niinistö vastaa kysymykseen maahantulorajoituksista.

Rajoitusten sijaan presidentti kehottaa pyrkimään yhteistyöhön maiden kanssa, joista terroristeja epäillään tulevan. Yhteistyö voisi olla tiedonhankintaa ja tiedonvaihtoa.

Moni Suomen johtava poliitikko välttää kommentoimasta Trumpia

Suomalaiset johtavat poliitikot ovat kommentoineet niukasti Donald Trumpin viime päivien räväköitä päätöksiä.

Hallituksesta vain kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on lausunut asiasta.

Twitterissä niinikään kokoomuslainen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sekä ulkoministeri Timo Soini ovat twiitanneet oman kantansa. Ministerit eivät hyväksy maahantulokieltoa.

140 merkkiä pidempää lausuntoa ulkoministeri Soini ei sen sijaan tänään antanut. Pääministeri Juha Sipilä ei myöskään löytänyt aikaa vastata Ylen kysymyksiin.

Euroopan johtavista poliitikoista moni on nähnyt tarpeelliseksi kertoa julkisuuteen, etteivät he hyväksy Trumpin linjauksia.