Yhdysvaltain suurin partiojärjestö hyväksyy toimintaansa transsukupuoliset lapset

Järjestön edustajat perustelivat päätöstä muuttuvilla sukupuolikäsityksillä.

partio
Kuvassa on Yhdysvaltain partiopoikaliikkeen Eagle Scout -merkki, joka on osoitus erinomaisesta suorituksesta mm. ensiapu-, kansalaisuus-, perhe-retkeilytaidoissa.
Kuvassa on Yhdysvaltain partiopoikaliikkeen Eagle Scout -merkki, joka on osoitus erinomaisesta suorituksesta mm. ensiapu-, kansalaisuus-, perhe-retkeilytaidoissa.Ralph Lauer / EPA

Boy Scouts of America (BSA) on ilmoittanut, että se hyväksyy transsukupuoliset lapset, jotka identifioituvat pojiksi, mukaan pojille suunnattuun toimintaansa.

Järjestö kertoi, että hyväksyy lapsen tai vanhemman ilmoittaman sukupuolen. Aikaisemmin järjestö hyväksyi vain syntymätodistukseen kirjatun sukupuolen.

Järjestön edustajat perustelivat päätöstä muuttuvilla sukupuolikäsityksillä.

– Yli sadan vuoden ajan BSA on määritellyt syntymätodistuksen perusteella osallistumisen toimintaamme, joka on suunnattu vain yhdelle sukupuolelle. Tämä ei kuitenkaan ole enää riittävä määritelmä, sillä yhteisöt ja osavaltioiden lait määrittelevät sukupuolen eri tavalla, partioliikkeen tiedotteessa kerrottiin. Muutos tulee voimaan välittömästi.

Viime vuonna transsukupuolista lasta oli pyydetty poistumaan lippukunnastaan, kun oli selvinnyt, että tämä oli transsukupuolinen.

Vuodesta 2014 lähtien partioliike on päästänyt avoimesti homoseksuaalit nuoret partiolaisiksi. Vuodesta 2015 lähtien myös partiojohtajat ja järjestön työntekijät ovat voineet olla avoimesti homoseksuaaleja.

Boy Scouts of America (BSA) on yhdysvaltalainen partioliike ja se on yksi maan suurimmista nuorisojärjestöistä.

Lähteet: AP, Reuters