Porin suuren tehdaspalon vahingot vielä täysin auki

Huntsmanin tehtaalla jatketaan vielä viimeisten palopesäkkeiden sammuttamista.

tulipalot
Huntsman palo suuri palo Meri-Pori Pori
Karri Laihonen / Yle

Porin pigmenttitehtaalle maanantaisesta suurpalosta aiheutuneet vahingot ovat vielä täysin auki.

– Meillä ei ole vielä tietoja vaurioista tai vahinkojen kustannuksista, Huntsmanin tehtaan tuotantopäällikkö Pasi Vartiainen sanoo.

Meri-Porissa sijaitsevalla tehtaalla syttyi sähkölaitteista tulipalo maanantaina aamuyöstä. Palo levisi noin 2 500 neliön alueelle katolla ja myös tehdasrakennuksen rakenteisiin ja sisätiloihin. Vahingot ovat joka tapauksessa laajat.

Lomautuksista ei puhuttu

Tuli ei päässyt leviämään Huntsmanin tehtaan tuotevarastoon eikä tuotannon alkupäähän. Myös tuotannon kannalta tärkeät kalsinointiuunit pystyttiin pitämään käytössä.

Huntsman paloa
Karri Laihonen / Yle

Tehtaan tuotannon jatkosta ei ole vielä mitään tietoa. Työntekijöille järjestetään tiedotustilaisuuksia, mutta esimerkiksi lomautuksista ei ole puhuttu. Tehtaalla työskentelee 460 ihmistä.

Meillä ei ole vielä tietoja vaurioista tai vahinkojen kustannuksista.

Tuotantopäällikkö Pasi Vartiainen

Sammutus jatkuu

Satakunnan pelastuslaitoksen valmiusmestari Tiina Kielinen sanoo, että rakennuksessa on edelleen vaikea liikkua. Pahimmat vauriot on aiheutunut tehtaan keskiosille, jossa liikkumista on rajoitettu.

Tulipalon syttymissyyn tutkinta on aloitettu. Puoliltapäivin palopaikalle saapuu korkea nosturi, jolla voidaan purkaa lisää tehtaan rakenteita.

Paloa oli sen pahimmassa vaiheessa sammuttamassa noin 200 palomiestä. Tällä hetkellä kytöpesäkkeiden sammuttamista jatkaa 30–40 palomiestä.