1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talousrikokset

Nousiaisissa ja Kajaanissa toimineelle apteekkarille vankeutta törkeästä petoksesta ja väärennyksestä

Apteekkari tuomittiin maksamaan Kelalle vahingonkorvausta korkoineen 2,3 miljoonaa euroa. Potilasturvallisuus ei vaarantunut.

talousrikokset
Pillereitä.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Nousiaisissa ja Kajaanissa toiminut apteekkari on tuomittu vankeuteen törkeästä petoksesta ja väärennyksestä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1970 syntyneen miehen vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi.

Oikeuden mukaan apteekkari oli ilmoittanut Kansaneläkelaitokselle vääriä lääkeostotietoja vuosina 2011–2015. Toimittamillaan tiedoilla apteekkari erehdytti Kelan henkilökunnan maksamaan apteekeille eli itselleen perusteettomasti sairausvakuutuslain mukaisia lääkekorvauksia huomattavia määriä. Summa oli yhteensä 2 305 674 euroa.

Rikokset tehtiin Kajaanissa Otanmäen apteekissa ja Vuolijoen sivuapteekissa vuosina 2011–2015 sekä Nousiaisten apteekissa vuonna 2015.

Apteekkari Arto Matias Vidgren tuomittiin maksamaan Kelalle vahingonkorvausta korkoineen 2,3 miljoonaa euroa. Vastaaja on myöntänyt Kansaneläkelaitoksen korvausvaatimuksen oikeaksi perusteeltaan ja määrältään.

Lue seuraavaksi