1. yle.fi
  2. Uutiset

Euroopan parlamentti perää Ranskan Le Peniltä takaisin satoja tuhansia euroja

EU-budjetista on maksettu avustajapalkkioita henkilöille, jotka todellisuudessa työskentelevät Le Penin kansliapäällikkönä ja henkivartijana.

Marine Le Pen
Marine Le Pen
Tuoreen kyselyn mukaan Marine Le Pen saisi presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella noin 25 prosenttia äänistä.Charly Triballeau / AFP

Euroopan parlamentti vaatii Ranskan oikeistopopulistiselta presidenttiehdokkaalta Marine Le Peniltä satojen tuhansien eurojen saatavia. Parlamentin mukaan Le Penille on maksettu lainsäädännöllisistä avustajista virheellisesti.

Challenges-aikakauslehti on julkaissut Euroopan parlamentin Le Penille lähettämän kirjeen, jossa perätään 300 000 euron saatavia. Le Peniä pyydetään aloittamaan takaisinmaksu tänään tiistaina. Toisessa kirjeessä vaaditaan vielä 40 000 euron saatavia.

Euroopan petostentorjuntaviraston mukaan EU-budjetista on maksettu avustajapalkkioita henkilöille, jotka todellisuudessa työskentelevät Le Penin kansliapäällikkönä ja henkivartijana. Se on vastoin parlamentin sääntöjä.

Le Pen on kiistänyt rikkomukset. Hänen presidentinvaalikampanjansa johtaja David Rachline syyttää Euroopan parlamenttia Le Penin johtaman Kansallisen rintaman vainoamisesta ja antaa ymmärtää, ettei Le Pen maksa rahoja takaisin.

Euroopan parlamentti voi periä saataviaan myös pidättämällä osan Le Penin palkasta ja palkkioista. Le Pen on istunut parlamentissa vuodesta 2004 lähtien.

Mielipidemittauksien mukaan Le Pen on presidentinvaalien ennakkosuosikki. Ranskalaiset äänestävät presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella huhtikuussa.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi