Hyppää sisältöön

Israelin presidentti pahoittelee Netanjahun muuritwiittiä Meksikolle

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ei ole suostunut pyytämään anteeksi Meksikolta. Hänen mukaansa twiitti käsitteli muurien toimivuutta yleisellä tasolla.

Israelin presidentti Reuven Rivlin. Kuva: Atef Safadi / EPA

Israelin presidentti on esittänyt Meksikon presidentille pahoittelunsa pääministeri Benjamin Netanjahun lauantaina julkaisemasta muuritwiitistä. Presidentti Reuven Rivlin piti kuitenkin väärinkäsityksenä, että Netanjahu olisi viitannut twiitissään Meksikon ja Yhdysvaltain suhteisiin.

– Presidentti Trump on oikeassa. Minä rakensin muurin Israelin etelärajalle. Se pysäytti kaiken laittoman maahanmuuton. Suuri menestys. Suuri ajatus, kirjoitti Netanjahu Twitterissä.

Hän on myöhemmin sanonut, ettei hän viitannut Yhdysvaltojen ja Meksikon suhteisiin vaan ainoastaan muurien toimivuuteen. Netanjahu toisti selityksensä myös tänään tiistaina.

– Kiinnitin huomiota Israelin turva-aidan huomattavaan menestyksellisyyteen. Mutta en kommentoinut Yhdysvaltain ja Meksikon välisiä suhteita. Meillä on ollut, ja on jatkossakin, hyvät suhteet Meksikoon, Netanjahu sanoi.

Meksiko on pitänyt selitystä riittämättömänä ja vaatinut Israelilta anteeksipyyntöä. Israelin presidentti pahoittelee nyt väärinkäsityksen Meksikolle mahdollisesti aiheuttamaa mielipahaa.

– Meidän pitää kuitenkin muistaa, että kyseessä on väärinkäsitys. Olen varma, että voimme päästä tämän asian yli, Reuven Rivlin sanoi.

.
.