Hyppää sisältöön

Kuopiolaislehtorille 11 vuotta vankeutta ihmiskaupasta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden miehelle antamaa tuomiota, koska katsoi tämän syyllistyneen myös raiskaukseen.

Helsingin hovioikeus on tuominnut kuopiolaismiehen yhdeksitoista vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeästä ihmiskaupasta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime kesäkuussa Itä-Suomen yliopistossa lehtorina toimineen Kari Olavi Maurasen alun perin hieman yli yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä ihmiskaupasta, pahoinpitelystä, alkoholirikoksesta sekä kahdesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja levittämisestä.

Hovioikeus katsoi, että mies syyllistyi lisäksi raiskaukseen ja kovensi tuomion yhteentoista vuoteen. Hovioikeus piti tekoa erittäin vakavana, koska se kohdistui lapseen, joka oli olosuhteidensa ja terveydentilansa vuoksi erityisen altis hyväksikäytölle, mitä vastaajan katsottiin suunnitelmallisesti hyödyntäneen.

Mauranen tapasi internetin keskustelupalstalla moniongelmaisesta perheestä kotoisin olevan tytön tämän ollessa 14-vuotias. Mies harrasti tytön kanssa väkivaltaista seksiä usean vuoden ajan ja välitti tyttöä myös prostituutioon Kuopioon sekä Tampereelle, Helsinkiin, Imatralle, Joensuuhun, Savonlinnaan, Ouluun ja Lahteen. Tyttö muutti miehen luokse asumaan, jolloin hän tuli monin tavoin riippuvaiseksi miehestä.