Riistakeskus myönsi luvan yhden suden kaatamiseen Köyliön seudulle

Alueen metsästysseurat hakivat lupaa kahdeksan suden kaatamiseen.Toistuvat susihavainnot asutuksen läheisyydessä ovat aiheuttaneet turvattomuuden tunnetta alueen asukkaissa.

susi
Susi
Kuvan susi asuu Ranuan eläinpuistossa.Ismo Pekkarinen / AOP

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan yhden suden kaatamiseksi ns. Köyliön laumasta.

Myönnetty lupa on voimassa 4.2.-21.2.

Köyliön, Huittisten ja Alastaron metsästysseurat ovat jättäneet hakemuksen Suomen riistakeskukselle kahdeksan suden kaatamiseen.

Köyliön laumassa useita susia

Köyliön, Huittisten ja Alastaron alueella on ollut vakiintunut susireviiri jo pitkään. Alueelta tehtyjen havaintojen perusteella alueen susilaumaan kuuluu tällä hetkellä 7-9 sutta.

Riistakeskuksen mukaan alueelta on kirjattu huomattava määrä tapahtumia, joissa susi tai sudet ovat liikkuneet lähellä asutusta. Toistuvat havainnot ovat aiheuttaneet turvattomuuden tunnetta alueen asukkaissa sekä huolta koti- ja lemmikkieläinten turvallisuudesta.

Nyt myönnetty lupa on lupaehtojen mukaisesti kohdennettava pihassa, koiratarhalla tai tuotantoeläinten pitopaikalla käyneeseen yksilöön. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää.

Poikkeuslupa on myönnetty kansanterveyden, yleisen turvallisuuden tai muun erittäin tärkeän yleisen edun kannalta pakottavista syistä, mukaan lukien taloudelliset ja sosiaaliset syyt.

Suomessa miltei 40 susilaumaa

Luonnonvarakeskuksen joulukuun väliarvion mukaan Suomessa arvioitiin olevan 32–38 susilaumaa. Laumojen määrässä ei näytä tapahtuneen merkittävää muutosta vuoteen 2015 verrattuna.

Uusi kanta-arvio valmistuu maaliskuussa 2017.