3 miljoonalla tuhkat taivaalle, 2 miljoonaa kuukaudessa ylläpitoon – Pirates of the Caribbean -tähti pahassa rahapulassa

Johnny Depp on ollut yksi Hollywoodin parhaiten palkattuja miesnäyttelijöitä parikymmentä vuotta.

Johnny Depp
Näyttelijä Johnny Depp valokuvattuna toukokuussa 2016.
Näyttelijä Johnny Depp.Robyn Beck / AFP

_Pirates of the Caribbean _-elokuvista tunnettu näytteljä Johnny Depp on pahoissa talousvaikeuksissa. Hän voi syyttää talousongelmistaan vain itseään, paljastavat hänen erottamansa talousneuvojat. Tähti kieltäytyi elämästä tuntuvien varojensa mukaan.

Depp haastoi tammikuun puolivälissä talousasioitaan hoitaneen The Management Groupin oikeuteen Los Angelesissa. Tähtinäyttelijä syytti yhtiön hoitaneen hänen varojaan täysin ammattitaidottomasti ja vaati 25 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia.

Deppin mukaan TMG olisi palauttanut hänen veroilmoituksensa myöhässä, jonka takia hän joutui maksamaan 5,7 miljoonan dollarin rangaistusmaksun.

Kirjailijan tuhkat taivaalle, 30 000 taalaa viineihin kuukaudessa

Tiistaina The Management Group nosti vastakanteen, jossa vaaditaan maksamaan takaisin näyttelijälle annettu miljoonien laina ja palkkiot.

Verkkosivusto Deadlinen (siirryt toiseen palveluun) käsiinsä saamassa kanteessa kerrotaan herkullisia yksityiskohtia Johnny Deppin hulppeasta elämäntyylistä. Hänen sanotaan käyttäneen ylläpitoonsa kaksi miljoonaa dollaria kuukaudessa.

Rahaa oli kulunut muun muassa 40-henkisen henkilökunnan palkkoihin, yksityiskoneisiin ja ympärivuorokautisiin turvajärjestelyihin sekä viineihin. Varoja oli syönyt myös 18 miljoonaa dollaria maksaneen jahdin ylläpito ja epäonnistunut levy-yhtiöhanke.

Listalta löytyy varsin outo rahareikä. Depp oli käyttänyt kolme miljoonaa dollaria ihailemansa kirjailijan, gonzo-journalismin isänä tunnetun Hunter S. Thompsonin tuhkien ampumiseen taivaalle kanuunalla.

Johnny Depp ex-vaimonsa Amber Heardin kanssa Stella McCartneyn muotinäytöksessä tammikuussa 2016.
Johnny Depp ex-vaimonsa Amber Heardin kanssa Stella McCartneyn muotinäytöksessä tammikuussa 2016.John Salangsang / AOP

Yhtiön mukaan näyttelijä käytti 75 miljoonaa dollaria neljäntoista kiinteistön ostamiseen ja ylläpitoon parinkymmenen vuoden aikana. Depp omistaa useiden Holllywoodin asuntojen lisäksi linnan Ranskassa, saaria Bahamalla ja hevostilan Kentuckyssa.

Supertähti on kerännyt ahkerasti taidetta: 200 teoksen kokoelmaan kuuluu muun muassa Andy Warholia ja Gustav Klimtiä. Lisäksi kaksitoista varastoa on täyttynyt Hollywood -aiheisista muistoesineistä ja kitaroista.

Depp viittasi kintaalla neuvoille

Talousneuvojat olivat varoittaneet Johnny Deppiä useita kertoja tämän tuhlailevaisuudesta, mutta näyttelijä ei välittänyt varoituksista. Talousongelmien katsotaan olevan täysin Deppin omaa syytä.

The Management Group hoiti Deppin talousasioita vuodesta 1990. Viimeiset parikymmentä vuotta ovat olleet 53-vuotiaan Deppin uralla taloudellisesti erittäin tuottoisaa aikaa ja hän on ollut yksi Hollywoodin parhaiten palkattuja miesnäyttelijöitä.

Depp on esittänyt yhtä pääosaa Pirates of the Caribbean -elokuvasarjassa. Muihin menestyselokuviin kuuluvat Liisa Ihmemaassa (2010) ja Jali ja suklaatehdas (2005).

Depp on ollut viime aikoina otsikoissa myös sotkuisen avioeronsa takia. Näyttelijä sopi tammikuussa maksavansa entiselle vaimolleen Amber Heardille seitsemän miljoonaa dollarin erokorvauksen. Pari ehti olla naimisissa 18 kuukautta.

Lähteet: AP, AFP