Ilkka Kanerva hätkähti puolustusministerin lausuntoja: Isoin kirjaimin puhutaan

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva on seurannut ihmeissään puolustusministeri Jussi Niinistön puheita liittyen Ylen uutisointiin Puolustusvoimista.

Kotimaa
Ilkka Kanerva ja Jussi Niinistö.
Yle

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sanoi eilen, että Ylen uutinen Puolustusvoimien toiminnasta kaksoiskansalaisia kohtaan on uutisankka. Niinistö myös epäili, että Yle on joutunut informaatiohyökkäyksen kohteeksi.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) hämmentyi Niinistön kommenteista.

– Kieltämättä kova juttu (Niinistön kommentit). Hätkähdin hiukan ja sitten yritin maltillistaa vähän reaktiota ja suhteellistaa vähän asian luonnetta, mutta kieltämättä yllätyin, Kanerva sanoi Ylelle.

Kanerva ei ehtinyt toipua Niinistön eilisistä lausunnoista, kun jo tänään puolustusministeri Niinistö totesi, että Ylen uutinen on vahingoittanut Suomen ja Venäjän suhteita.

– Nyt mennään jo sille tasolle, että jos jossain, niin tällaisessa täytyy olla paitsi malttia myöskin valtioviisautta mukana, kun näihin asioihin linjauksia tehdään. Varsin vakavassa asiassa isoin kirjaimin puhutaan, Kannerva kommentoi.

Kanerva ei halua ottaa suoraan kantaa Puolustusvoimien toimintaan kaksoiskansalaisten suhteen. Kanervan mukaan on kuitenkin tärkeää, että Suomeen valmistellaan lakia, jonka avulla kaksoiskansalaisten pääsy voidaan estää sotilasvirkoihin.

Oletteko te ministerin kanssa samaa mieltä, että Ylen uutinen on vahingoittanut Suomen ja Venäjän suhteita?

– Minä jo kerroin, mitä mieltä minä olen isojen kirjainten käytöstä.