Motoristien liikennekuolemat lähes puolittuneet kymmenen vuoden aikana

Liikenneturvan tämänhetkisten tietojen mukaan viime vuonna tieliikenteessä menehtyi 16 moottoripyöräilijää.

Tieliikennekuolemat
Moottoripyöriä parkissa
Kolme neljästä moottoripyöräilijän kuolonkolarista ja loukkaantumisista puolet tapahtuu taajaman ulkopuolella.Marja Väänänen / Yle

Moottoripyöräilijöiden liikennekuolemien määrä on lähestulkoon puolittunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Liikenneturvan ennakkotietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) viime vuonna tieliikenteessä menehtyi 16 motoristia ja loukkaantui 426.

Edellisvuoteen verrattuna moottoripyöräilijöiden kuolemien määrä on laskenut viidenneksellä ja loukkaantuneiden määrä 14 prosentilla. Kaikista tieliikenteessä menehtyneistä ja loukkaantuneista moottoripyöräilijöitä oli seitsemän prosenttia.

Kolme neljästä moottoripyöräilijän kuolonkolarista ja loukkaantumisista puolet tapahtuu taajaman ulkopuolella. Ulosajojen osuus näkyy edelleen suurena.

Neljä kymmenestä menehtyneestä ja kolmannes loukkaantumisista tapahtui ulosajoissa. Toinen merkittävä onnettomuustyyppi on kohtaamisonnettomuus.

Taajamissa näkyvät samat onnettomuustyypit. Kuolemantapauksista puolet oli kohtaamisonnettomuuksia ja joka neljäs ulosajoja.