Tulli paljasti: Salakuljetettua nuuskaa postiennakkolähetyksinä eri puolille Suomea

Esitutkinnan perusteella suomalaisen miehen epäillään salakuljettaneen Ruotsista noin 320 kiloa nuuskaa.

salakuljetus
Takavarikossa purettua nuuskaa.
Postilähetyksestä purettua nuuskaa.Tulli

Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta, jossa suomalaisen miehen epäillään tuoneen Ruotsista Tornion kautta Keski-Suomeen nuuskaa kaupallisessa tarkoituksessa.

Epäilty on salakuljettanut henkilöautolla noin 320 kiloa nuuskaa Suomeen 19 eri kerralla maksamatta nuuskasta valmisteveroja. Nuuskaa on kuljetettu syksyn 2014 ja marraskuun 2015 välisenä aikana. Vältettyjen valmisteverojen määrä edelleen myydystä ja kulutukseen päätyneestä nuuskasta on noin 118 000 euroa.

Tullin esitutkinnassa selvisi, että epäilty on myynyt maahan tuomansa nuuskan edelleen pääasiassa yli 200 postiennakkolähetyksenä eri puolelle Suomea.

Kymmeniä ostajia kuultu esitutkinnan aikana

Tullin esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä ja vangittuna yksi suomalainen mies. Nuuskan salakuljetustapausta on hänen osaltaan tutkittu törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Lisäksi tutkinnan aikana on kuultu yli 60 nuuskan ostajaa epäiltyinä lievästä laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä.

Tullin tiedotteessa kerrotaan, että tapaus on siirtymässä syyteharkintaan Sisä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Elokuussa 2016 voimaan tulleen tupakkalain mukaan yksityishenkilö saa omaa henkilökohtaista käyttöään varten tuoda mukanaan yhteensä enintään 1 000 grammaa nuuskaa. Nuuskaa ei saa myydä Suomessa.