Kokkola-lehden päätoimittaja jää eläkkeelle – uutta Kokkola-tuntijaa etsitään

Kokkolalaisille rakas kaupunkilehti etsii uutta päätoimittajaa, kun Simo Kattilakoski jää kesän kynnyksellä eläkkeelle.

kustannustoiminta
Kokkola-lehden päätoimittaja Simo Kattilakoski lukee lehteä.
Kalle Niskala / Ylle

Työelämästä oloneuvokseksi kesäkuun alussa vetäytyvä Simo Kattilakoski evästää, että päätoimittajaksi sopii sellainen ihminen, joka tuntee Kokkolaa, on utelias ja pitää ihmisten kanssa olemisesta. Työteliäisyydestäkään ei ole haittaa, sillä nykyisen päätoimittajan mukaan hommia riittää paiskittavaksi:

– Vanhan vertauksen sanoin, kirves saa heilua kyllä.

Haluttu keskiviikkoinen vieras

Päätoimittajaksi valittava voi ottaa pestinsä hyvillä mielin vastaan siinä mielessä, että Kokkola-lehti on kotikaupungissaan pidetty julkaisu. Ilmestymispäivänä eli keskiviikkona lehden jakelupisteisiin kertyy Kattilakosken mukaan ihmisiä oikein odottelemaan tuoretta luettavaa.

– Olen huomannut, että jokaiseen talouteen tuleva Kokkola-lehti on ihmisille tärkeä, varsinkin kun tilattavien lehtien määrä on monessa perheessä vähentynyt.

Kokkolan ja lähialueen kaupunkilehti on saanut palkintoja Sanomalehtien liiton vuoden kaupunkilehti -kilpailuissa. Millaisella journalismilla menestytään kilpailuissa ja saavutetaan yleisön suosio?

– Juttujen pitää olla hyvin tehtyjä, yksinkertaisesti kirjoitettuja ja hyvin otsikoituja. Ja kuvan ja otsikon pitää keskustella keskenään, täydentää toisiaan, luonnehtii väistyvä päätoimittaja.

Lehdessä otetaan myös kantaa ajankohtaisiin aiheisiin.

Kattilakoski listaa, että hän otti aikanaan kantaa Kokkolan valtuuston kokoonpanoon, jota sittemmin päätettiin pienentää. Hän esitti myös ajatuksen, ettei uutta matkakeskusrakennusta kannata pystyttää, kun vieressä seisoo suojeltu asemarakennus. Kokkolan päättäjät - ehkä kaupunkilehden innoittamina - hylkäsivätkin matkakeskuksen rakennusaikeet.

Liki 120-vuotias

Kokkola-lehti on liki 120-vuotias kaupunkilehti, jonka painos on julkaisuyhtiö Keski-Pohjanmaan kirjapainon mukaan 29 000. Lehteä jaetaan Kokkolan, Kaustisen ja Kruunupyyn talouksiin.

Päätoimittajan paikka on haussa 22.2.2017 saakka.

Artikkelia on muutettu 3.2.2017 kello 10:27 ja muutettu päätoimittajapestin hakuaikaa.