Massiivisten mielenosoitusten ansiota? – Romanian talous- ja kauppaministeri ilmoitti erostaan Facebookissa

Hallituksen hyväksymä armahduslaki sai kansanjoukot liikkeelle keskiviikkona. Torstaina Romanian talous- ja kauppaministeri kertoi eroavansa, kertoo Reuters.

Ulkomaat
Florin Jianu ilmoitti erostaan myös Facebookissa.
Florin Jianu ilmoitti erostaan myös Facebook-sivullaan.Florin Jianu / Facebook

Romanian hallituksen talous- ja kauppaministeri Florin Jianu on ilmoittanut Facebooki (siirryt toiseen palveluun)ssa eroavansa tehtävästään. Jianu kertoo, että hän teki ratkaisun "eettisistä syistä" ja lapsensa tähden.

"Voinko katsoa häntä silmiin, ja mitä kerron hänelle, kun hän kasvaa", hän kysyy vuodatuksessaan sosiaalisessa mediassa torstaiaamuna. Ennen puoltapäivää kirjoitus oli kerännyt yli 6 000 tykkäystä. Kommentoijista moni kertoi arvostavansa ministerin päätöstä.

Sadat tuhannet romanialaiset ovat osoittaneet mieltään tuoretta armahduslakia vastaan. Se vapauttaisi muun muassa korruptiosta tuomittuja poliitikkoja. Hallitus hyväksyi lain tiistaina.

Laki aiotaan toimeenpanna jo piakkoin. Sen myötä vankiloista vapautuisi 2500 ei-väkivaltaisiin rikoksiin syyllistynyttä ihmistä. Armahduksen myötä vapaus koittaisi myös useille korruptiorikoksista tuomituille poliitikoille ja virkamiehille.

Monet länsimaat ovat ilmoittaneet olevansa hyvin huolissaan Romanian hallituksen toimista.

Lähde Reuters