Tulipalon tuhoama kerrostalo näyttää pian siltä kuin ei olisi koskaan palanutkaan – vakuutusyhtiö korvaa yli miljoonan euron vahingot

Vakuutusyhtiö korvaa loppiaisena Kouvolan Tyttilammella palaneen pienkerrostalon. Uusi talo rakentuu vanhojen perustusten päälle lähes entisen kaltaisena.

Kouvola
Palanut pienkerrostalo.
Minna Heikura / Yle

Loppiaisena Kouvolan Tyttilammenkadulla palossa tuhoutunut pienkerrostalo korjataan. Kaupungin vuokrataloyhtiö Kouvolan Asunnot on päässyt yhteisymmärrykseen vakuutusyhtiön kanssa vahinkojen korvaamisesta. Vakuutus korvaa noin 1,2 miljoonan euron vahingot.

Uusi talo rakennetaan vanhojen perustusten päälle.

– Talo on nyt huputettuna. Siitä puretaan kaikki mitä palossa on vahingoittunut. Jäljelle jää perustukset ja betonielementit, kertoo Kouvolan Asuntojen toimitusjohtaja Auvo Viiru.

Talo palautuu lähes entisen kaltaiseksi

Talo tulee olemaan vanhan talon kaltainen. Myös huonejako tullaan säilyttämään entisellään. Asuntoja tulee 15.

– Alkuperäinen oli rakennettu vuonna 1990 ja esimerkiksi ulkoverhousmateriaalit ovat muuttuneet siitä ajasta, mutta jokseenkin identtinen uudesta talosta kunnostuksen jälkeen, sanoo toimitusjohtaja Viiru.

Rakennusajaksi arvioidaan noin puoli vuotta. Työn aloituslupaa korjaustoimenpiteille odotetaan vielä vakuutusyhtiöstä.

– Mikäli ei tule mutkia matkaan, niin työt alkavat ennemmin päivien kuin viikkojen kuluttua, arvelee Kouvolan Asuntojen toimitusjohtaja Auvo Viiru.

Tyttilammenkadun pienkerrostalo on ollut asukkaille mieleinen kohde Kouvolan Asuntojen vuokrataloista. Moni entisistä asukkaista on ilmoittanut halukkuutensa muuttaa takaisin entisiin asuntoihinsa. Nyt talon asukkaat on majoitettu Kouvolan Asuntojen muihin vuokrataloihin.

Poliisi harkitsee edelleen esitutkintaa

Raju tulipalo tuhosi loppiaisen vastaisena yönä asumiskelvottomaan kuntoon pienkerrostalon kaikki asunnot. Palo tuhosi luhtitalon kattorakenteet. Lisäksi sammutusvesi aiheutti koko talolle merkittäviä vahinkoja. Henkilövahinkoja palo ei aiheuttanut.

Kaakkois-Suomen poliisi pitää melko varmana, että palo on saanut alkunsa ylimmässä kerroksessa sijaitsevan asunnon parvekkeella olleesta ulkotulesta.

Poliisi harkitsee edelleen onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta.