Video: Nuorten kesätöitä tarjolla viimevuotista enemmän – paikkojen haku on myös aikaistunut

Eniten töitä on tarjolla palvelualalla, kuten myynti-, siivous- ja ravintolatöissä. Kunnatkaan eivät tingi nuorten kesätöistä.

kesätyö
Yle Uutiset Pirkanmaa: Kesätöitä viimevuotista enemmän
Yle Uutiset Pirkanmaa: Kesätöitä viimevuotista enemmän

Kesätyöpaikat ovat jälleen haussa. Tänä vuonna paikkoja on enemmän tarjolla kuin viime vuonna. Haku on myös aikaistunut.

Eniten töitä on tarjolla palvelualalla, kuten myynti-, siivous- ja ravintolatöissä. Kesätöitä tarjotaan nyt myös Saksasta.

Tiukasta taloustilanteesta huolimatta kunnatkaan eivät tingi nuorten kesätöistä. Esimerkiksi Tampereella palkataan kesätöihin yhteensä 650 nuorta, mikä on sata enemmän kuin viime vuonna.

Muualla pysytään pääosin vanhalla tasolla. Esimerkiksi Pirkkalassa työllistetään kunnan tehtäviin ja yritysten tukiseteleillä yhteensä 130 nuorta. Myös velkainen Kihniö panostaa nuorten työllistämiseen.

Valkeakoskella pohditaan voisiko kesätyötuen myöntää yhdistysten sijaan suoraan nuorelle, mikä aktivoisi nuoria vielä enemmän.

Kuntien tarjoamia ja tukemia kesätyöpaikkoja tarkasteltiin valtakunnallisesti viimeksi vuonna 2013. Silloin paikkoja oli yli 40 000. Koko maassa työpaikkojen määrä oli pysynyt melko samalla tasolla.