Oudot tarrat postilaatikoissa kummastuttavat – Posti rauhoittelee: Kyseessä ei ole rikollisliiga

Postilaatikoihin ilmestyi keltaisia, pyöreitä tarroja Etelä-Savossa. Nyt tarrat on poistettu.

posti
Keltainen tarra postilaatikossa.
Mika Hurrin postilaatikkoon ilmestyi keltainen tarra.Mika Hurri

Postilaatikoihin ilmestyneet keltaiset tarrat ovat herättäneet kummastusta Etelä-Savossa. Tarroja ilmestyi postilaatikoihin viime viikolla. Sosiaalisessa mediassa käytiin keskustelua, jossa pohdittiin tarrojen olevan jopa rikollisliigojen jättämiä merkintöjä ryöstöretkiään varten. Näin ei kuitenkaan ole.

– Kyseessä on meidän alihankkijamme, joka oli liimaillut merkkejä erottaakseen kesäasukkaat ja vakituiset asukkaat toisistaan helpottaakseen mainosten jakoa vain pysyviin osoitteisiin, Postin Kaakkois-Suomen aluepäällikkö Kai Taam kertoo.

Posti sai nopeasti tarroista useampia yhteydenottoja. Muun muassa mikkeliläinen Mika Hurri löysi postilaatikostaan tarran.

– Lähellä asuva kollegani otti yhteyttä Postiin ja selvitti, mistä on kysymys. Postikaan ei aluksi tiennyt, mistä on kysymys. Minusta on epäkorrektia liimailla tarroja toisten omaisuuteen. Siinä samalla olisi aivan hyvin voinut laittaa postilaatikkoon lapun ja selittää, että tarra on laitettu työn helpottamiseksi, Hurri kertoo.

Posti on nyt ohjeistanut alihankkijaansa, ettei postilaatikoihin saa liimailla mitään.

– Ne ovat asukkaiden omaisuutta, eikä niihin saa merkata mitään. Yleensä merkitsemme osoitetietojen viereen, onko kyseessä kesäasukas vai vakituinen. Mainosten jakaja ei tiennyt, ettei postilaatikoihin saa laittaa merkintöjä, Taam kertoo.

Viime syksynä oudot tarrat herättivät kummastusta myös Kontiolahdella. Sanomalehti Karjalaisen selvityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Posti eikä poliisi kumpikaan tienneet kenen laittamia tarrat olivat.