Kuusi näyttelyä jotka on pakko nähdä tänä keväänä

Kuvataiteen keväässä on esillä ulkomaisia ja kotimaisia huippuja. Taidematkalle kannattaa lähteä Helsingin ja Espoon lisäksi myös Mänttään, Turkuun ja Tukholmaan.

näyttelyt

1

Olafur Eliassonin teos
Olafur Eliasson

Olafur Eliasson Emmassa

Islantilais-tanskalainen Olafur Eliasson on nykytaiteen tähti. Taiteilija tunnetaan suureellisista installaatioistaan. Hän on muun muassa rakentanut Versaillesin puutarhaan väliaikaisen vesiputouksen, täyttänyt tanskalaisen Louisiana-museon kivillä ja mudalla, joiden läpi virtaa joki ja rakentanut auringon Tate Modern -museoon. Eliasson työskentelee 80 ihmisen tiimin kanssa Berliinissä toteuttaakseen arkkitehtonisia ja isoja installaatioitaan. Eliassonin töitä on nähty maailman mielenkiintoisimmissa nykytaidemuseoissa ja nyt Espoossa on esillä yksi varta vasten Emmaan suunniteltu työ sekä Eliassonin muita töitä viime vuosilta. Samalla näyttelykäynnillä saa bonukseksi myös kiinnostavan Joseph Beuysin näyttelyn.

EMMA, 08.02.2017 - 21.05.2017

http://emma.museum/ (siirryt toiseen palveluun)

2

Marina Abramović
Marina Abramović

Marina Abramović Tukholmassa

Jugoslaviassa syntynyttä Marina Abramovićia on tituleerattu performanssitaiteen äidiksi eikä turhaan. Hänen uraauurtavat, kivun rajoille vievät teoksensa ovat tuoneet performanssitaiteen tunnetuksi suurellekin yleisölle. Taiteilija on muun muassa hakannut veitsellä sormiensa väliä kiihtyvään tahtiin, kunnes oli iskenyt itseään 20 kertaa ja kävellyt koko Kiinan muurin entisen kumppaninsa, performanssitaiteilija Ulayn kanssa. Abramović muistetaan myös vuoden 2010 näyttelystään MoMassa, missä hän istui tuntikausia tuijottamassa yleisön edustajia teoksessaan The Artist Is Present (Taiteilija on läsnä). Moderna Museetissa on esillä töitä koko hänen uraltaan, mutta mukana on myös uusi performanssi, jota esitetään 27.2. – 5.3.

Moderna Museet, 18.2 – 21.5 2017

http://www.modernamuseet.se/ (siirryt toiseen palveluun)

3

Charles Richardson
Charles Richardson

ARS17 Kiasmassa

ARS17-näyttelyn teemana on globaali digitaalinen murros. Esillä olevat taiteilijat ovat kaikki tavalla tai toisella valloittaneet netin ja levittäytyneet sen maailmaan. Yhden taiteilija synnyinmaaksikin ilmoitetaan Kiasman sivuilla Internet. Digitaalisuudesta on tullut merkittävä osa ihmisten arkea, sosiaalisia suhteita ja yhteisöjä. Mukana on taiteilijoita useista maista, myös Suomesta.

Kiasma 31.03.2017 – 14.01.2018

http://www.kiasma.fi/ (siirryt toiseen palveluun)

4

Elina Brotherus
Elina Brotherus

Elina Brotherus Turun Taidemuseossa

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin valokuvataiteilijoihin kuuluvan Elina Brotheruksen töitä on ensi kertaa esillä retrospektiivinä eli mukana on töitä hänen koko uransa ajalta. Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia kuten rakkautta ja sen puutetta ja lapsettomuutta. Hän on tuonut suomalaiseen valokuvataiteeseen omanlaistaan kuvakieltä tutkimalla kuvissaan esimerkiksi mallin ja taiteilijan suhdetta sekä valokuvan suhdetta klassiseen maalaustaiteeseen.

Turun taidemuseo 17.2.–21.5.2017

http://www.turuntaidemuseo.fi/ (siirryt toiseen palveluun)

5

Afrikan tähti
Afrikan tähtiRiiko Sakkinen

Riiko Sakkinen Göstassa

Riiko Sakkisen näyttely "Rajat kiinni" tutkii otsikkonsa mukaisesti itseensä kääntyvää Eurooppaa. Sakkisen työt käsittelevät Syyrian sodan luomaa pakolaiskriisiä, joka sai Euroopan sulkemaan rajansa aikaisempaa tiukemmin. Sakkinen on muun muassa kerännyt töitään varten Lesboksen saarelta pakolaisten tuomaa tavaraa ja kiersi viime vuonna Euroopan ulkorajoilla: Espanjalle kuuluvissa Afrikan puolella sijaitsevissa kaupungeissa, Kreikan saaristossa, Balkanin reitillä ja lopuksi hävitetyillä pakolaisleireillä Ranskassa.

Gösta, 4.2.2017 – 7.1.2018

http://www.serlachius.fi/fi/nayttelyt/ (siirryt toiseen palveluun)

6

Day Dreamer
Jarmo Mäkilä

Jarmo Mäkilä Sara Hildénillä

Sara Hildénin taidemuseo Tampereella esittelee kevätnäyttelyssään Jarmo Mäkilän töitä eri vuosikymmeniltä. Esillä on muun muassa hänen 1970- ja 80-luvuilla tekemiä kuvakollaasejaan, joissa hän yhdisti uutiskuvia populaarikulttuuriin sekä hänen punkkarimuotokuviaan ja postmoderneja toisintoja Rubensin töistä. Jarmo Mäkilän nykytöitä voi ihailla helmikuussa Helsingissä Galerie Forsblomilla, jossa esillä on Mäkilän uusia poika-aiheisia teoksia.

Sara Hildénin taidemuseo 11.2. – 28.5.2017

http://www.tampere.fi/sarahilden/ (siirryt toiseen palveluun)