Bolidenin ulosmarssit johtivat varoituksiin Kokkolassa – toimitusjohtajan mukaan syitä mielenilmauksiin ei kerrottu

Joukko elektrolyysiosaston työntekijöitä marssi ulos kesken vuoron. Pääluottamusmiehen mukaan osastolla on kärsitty pitkään huonosta työilmapiiristä.

Mielenosoituslakot
Kuvassa Bolidenin pihaa aidan takaa
Juha Kemppainen / Yle

Kokkolassa sinkkitehdas Bolidenin mielenilmaukset ovat johtaneet pääluottamusmies Petri Partasen mukaan kirjallisiin varoituksiin.

Keskiviikkona tehtaalta marssi ulos elektrolyysiosaston työntekijöitä kolmesta eri vuorosta.

Bolidenin toimitusjohtaja Jarmo Herronen ei kommentoi mahdollisia varoituksia, vaan sanoo, että koko asia on täysin yrityksen sisäinen. Pääluottamusmiehen mukaan työnantaja on torstaina ilmoittanut harkitsevansa varoituksien perumista.

"Turvallisuus on taattu"

Toimitusjohtaja Jarmo Herrosen mukaan työntekijät eivät ole kertoneet, mistä kenkä puristaa. Hän toteaa, että ongelmia on erittäin vaikea ratkoa, jos niitä ei ole konkreettisesti esitetty työnantajalle.

– Me hoidamme asian omien käytäntöjemme mukaisesti työmarkkinoiden pelisääntöjen mukaisesti, eikä tätä ole minun mielestäni tarpeen julkisuudessa yhtään repostella, Herronen sanoo.

Pääluottamusmies Petri Partasen mukaan mielenilmaukset johtuvat jo pitkään jatkuneesta huonosta työilmapiiristä Bolidenin elektrolyysiosastolla.

Jarmo Herronen vakuuttaa, että turvallisuus on Bolidenilla taattu mielenilmauksista huolimatta.

Boliden Kokkola on Euroopan toiseksi suurin sinkkitehdas ja Kokkolan suurin yksityinen työnantaja.