TS: Kahdeksaa hoitajaa epäillään rikoksista Kupittaan vanhuspsykiatrian osastolla

Poliisin rikostutkinta Turun Kupittaan vanhuspsykiatrian G1-osaston tapahtumista on valmistunut. Myös poliisin oma toiminta selvitetään.

poliisitutkinta
Kupittaan sairaala
Nora Engström / Yle

Poliisitutkinta Turun Kupittaan sairaalan vanhuspsykiatrian osaston tapahtumista on valmistunut. Asiasta kertoo ensimmäisenä perjantaiaamun Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan tutkinta toi rikosepäilyt yhteensä kahdeksalle sairaalan G1-osaston hoitajalle. Poliisi epäilee neljää mieshoitajaa osaston potilaiden pahoinpitelyistä. Lisäksi valehoitajiksi epäillään kahta hoitajaa.

Kyse on laajasta juttukokonaisuudesta, joiden tapahtumat sijoittuvat pääosin vuodelle 2013. Vakavimmissa epäilyissä on poliisin mukaan kyse vanhusten pahoinpitelyistä. Viimeisin tutkintahaara siirtyy syyttäjälle ensi viikolla.

Valvira on pitänyt Kupittaan sairaalan ongelmia erittäin vakavina, ja on moittinut Turkua siitä, ettei se ole ilmoittanut havaitsemistaan väärinkäytöksistä valvontaviranomaisille.

Myös poliisin oma toiminta tutkitaan. Turun Sanomien mukaan poliisiin oikeusyksikkö selvittää syyllistyikö poliisi virheeseen vuonna 2013, kun se ei ryhtynyt omatoimisesti tutkimaan G1-raportin perusteella sairaalan toimintaa.

Juttua korjattu klo 9:44. Epäiltyjä valehoitajia on kaksi, ei neljä.