Aavasaksan laskettelukeskus avataan lauantaina

Tälle kaudelle Aavasaksan laskettelukeskusta on uudistettu ja muun muassa hissikalusto on nykyaikaistettu.

hiihtokeskukset
Laskettelijoita laskettelurinteen yläosassa.
Risto Koskinen / Yle

YlitornioYlitorniolla sijaitsevan Aavasaksan laskettelukeskuksen avajaisia vietetään lauantaina. Aavasaksan rinteille on valmistunut täksi kaudeksi uusi kahvila- ja huoltorakennus. Lisäksi alkuperäistä hissikalustoa on nykyaikaistettu.

– Hissi vastaa tämän vuosituhannen standardeja. Täällä on pari hyväkuntoista rinnettä ja kolmas avataan seuraavalle kaudelle. Tarkoitus on, että täältä löytyy peruspalvelut niin kuin muistakin laskettelukeskuksista, kertoo Ylitornion kunnan yritysneuvoja Toni Kraatari.

Viime vuosina rinnettä ja sen varustusta on parannettu noin puolella miljoonalla eurolla. Aavasaksalla uskotaan, että ensi vuonna 50 täyttävä laskettelurinne houkuttelee entistä enemmän kävijöitä.

– Tämä varmasti auttaa nuorisoa liikkumaan enemmän ja miksei myös houkuttelemaan matkailijoita paikalle, sanoo Kraatari.

Lauantain avajaistapahtuman odotetaan houkuttelevan ainakin 500 kävijää. Tapahtuman pääesiintyjänä on Grooving High Allstars. Koko tapahtumapäivä on yleisölle ja laskettelijoille maksuton.

Tämä vuoden aikana valaistaan myös Aavasaksan vaaraa kiertävä hiihtolatu.